08-03-2021

«Επίσκεψη» του Ρουβίκωνα στο σπίτι του Άδωνη Γεωργιάδη

Σύμφωνα όσα έκαναν γνωστά μέλη του, η «παρέμβαση» τους έγινε ως αντίδραση στα τελευταία νομοσχέδια

Ομάδα περίπου 10 αντιεξουσιαστών, που ανήκουν στην αναρχική συλλογικότητα «Ρουβίκωνας» μετέβησαν στο σπίτι του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνη Γεωργιάδη, στα Μελίσσια και πέταξαν τρικάκια.

Όπως αναφέρουν, μεταξύ άλλων, σε ανάρτηση τους στο διαδίκτυο, η «παρέμβαση» τους έγινε ως αντίδραση στα τελευταία νομοσχέδια, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι «με τα νέα επιχειρηματικά νομοσχέδια θέλει να κάνει καλύτερη τη ζωή των επενδυτών και των επιχειρηματιών, προφανώς αυτό θα επιτευχθεί με φοροελαφρύνσεις και προνόμια σε μεγαλοεπιχειρηματίες και κεφαλαιοκράτες. Θέλει μέσω ιδιωτικοποιήσεων και μεταρρυθμίσεων να είναι στο πλευρό των επενδυτών.

Είναι σαφές, λοιπόν, το συμπέρασμα ότι η δεξιά πολιτική ατζέντα δεν περιλαμβάνει πουθενά και κανένα σχέδιο για τους απλούς εργάτες και το πώς θα διευκολυνθεί η δική τους ζωή. Πλέον, το επιχειρηματικό πλάνο που προσπαθούσε ο Σύριζα να περάσει “υποδόρια”, η δεξιά κυβέρνηση το φέρνει στο προσκήνιο ως προτεραιότητα για την “οικονομική ανάπτυξη” της χώρας. Προφανώς και τέτοιες κινήσεις που εξυπηρετούν αποκλειστικά το μεγάλο κεφάλαιο είναι αναμενόμενες για όσους θεωρούμε το κράτος όργανο που δημιουργήθηκε για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου».

Απειλώντας μάλιστα, και με νέες «επισκέψεις» σε σπίτια πολιτικών, στο τέλος του μακροσκελούς κειμένου και πριν από την υπογραφή «Αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας», οι αντιεξουσιαστές γράφουν και μάλιστα με κεφαλαία γράμματα «ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ».

Γίνεται αντιληπτό πως έχει σημάνει συναγερμός στην Αστυνομία, μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Πέτσας: Δεν μας πτοούν τέτοιες φασιστικές επιθέσεις

Αντιδημοκρατική, τραμπούκικη και φασιστική χαρακτηρίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, την επίθεση με τρικάκια από τον Ρουβίκωνα στο σπίτι του Υπουργού Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη.

«Το σπίτι του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη δέχθηκε σήμερα, ανήμερα μιας σημαντικής ημέρας για τη Δημοκρατία μας, αντιδημοκρατική επίθεση από τους τραμπούκους του Ρουβίκωνα. Τέτοιου τύπου φασιστικές επιθέσεις δεν πτοούν κανέναν στην κυβέρνηση», δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας και πρόσθεσε: «Οι μεταρρυθμίσεις προχωρούν και η έννομη τάξη αποκαθίσταται. Είναι υποχρέωση όλων των δυνάμεων που πιστεύουν στη Δημοκρατία, να το δείξουν εμπράκτως καταδικάζοντας τέτοιες επιθέσεις που στρέφονται εναντίον της».

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ