12-05-2021

Γιαννούλης: Σαδισμός τα «μπάρμπεκιου» έξω από hot spot- Κυρανάκης: Νόμιμη η κατανάλωση χοιρινού (video)

Δεν θεωρείται πρόκληση η κίνηση από τον βουλευτή της ΝΔ

Η ανακοίνωση από ομάδες, που κατά κανόνα πρόσκεινται στην ακροδεξιά, ότι θα διοργανώσουν «μπάρμπεκιου» με κατανάλωση χοιρινού και αλκοόλ έξω από τα κέντρα υποδοχής προσφύγων προκάλεσε κόντρα στη Βουλή μεταξύ του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Γιαννούλη και του βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνου Κυρανάκη.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πήρε το λόγο και είπε χαρακτηριστικά: “Ξέρω ότι νομικά μπορεί να μην είναι τεκμηριωμένο ή σχετικό αλλά επιτρέψτε μου να σας πω, δεν ξέρω σε τι κατηγορία του Ποινικού Κώδικα να εντάξω αυτούς που οργανώνουν στη Θεσσαλονίκη μπάρμπεκιου με χοιρινό και αλκοόλ απέναντι σε προσφυγικές δομές. Δεν ξέρω αν το καλύπτει ο Ποινικός Κώδικας αλλά ξέρω ότι είναι ντροπή για κάθε άνθρωπο, δεν ξέρω αν αυτός ο σαδισμός είναι ποινικά κολάσιμος αλλά από κάθε λογικό Έλληνα πολίτη, από κάθε δημοκράτη πολίτη θα πρέπει να καταγγέλλεται ως σαδισμός, ως κτηνωδία απέναντι σε ανθρώπους συγκεκριμένης θρησκευτικής”

Και μετά από μία μικρή παρέμβαση από τον βουλευτή της ΝΔ Θάνο Πλεύρη, συνέχισε: “Δηλαδή τώρα παίζουμε με τις λέξεις; Οργανώθηκε μπάρμπεκιου με χοιρινό και αλκοόλ απέναντι από δομή προσφύγων κατά τύχη; Με χοιρινό και αλκοόλ; Μην παίζουμε με αυτά τα πράγματα. Πιστεύετε ότι έγινε τυχαία; Ελπίζω οι υπόλοιποι που μας ακούν να μην έχουν αυτή την αντίληψη περί σύμπτωσης όπως ο κ. Πλεύρης”

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο κ. Κυρανάκης που αντιμετώπισε την τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ μάλλον κυνικά είπε:

“Ορμώμενος από την τελευταία τοποθέτηση θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι στην Ελλάδα επιτρέπεται η κατανάλωση χοιρινού και υπό κάποιες προϋποθέσεις αλκοόλ. Δεν μπορεί να έρθει υπήκοος τρίτης χώρας και να επιβάλλει τους δικούς του όρους και είναι απαράδεκτη αυτή η δήλωση που κάνατε κ. Γιαννούλη διότι περιορίζει δικαιώματα, με βάση τα δικά σας λεγόμενα, δικαιώματα που έχει κάθε Έλληνας πολίτης. Από πού κι ως πού θα πρέπει να περιοριστούν τα δικαιώματα στην κατανάλωση και στον τρόπο ζωής που έχουν οι Έλληνες πολίτες επειδή έχουν έρθει κάποιοι υπήκοοι τρίτων χωρών; Με ποια λογική γίνεται αυτό; Όχι δεν γνωρίζω ποιοι το οργανώνουν. Εσείς αναφέρεστε σε κατανάλωση φαγητού και ποτού από Έλληνες πολίτες και την κατακρίνετε ως απαράδεκτη. Από που κι ως που θα πρέπει να περιορίζεται και με βάση ποια λογική, επειδή υπάρχουν υπήκοοι τρίτων χωρών”.

Η κόντρα έληξε μετά την παρέμβαση του προεδρείου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ