13-05-2021

Ποιος υπουργός πήρε δημοσιογράφο από τα πρωινά πάνελ και την έκανε διπλοθεσίτισσα

Μία θέση στο Δημόσιο ονειρεύονται πολλοί, ειδικά αν μπορεί να τους την εξασφαλίσει κάποιος υπουργός. Μάλιστα με την ανάληψη των καθηκόντων από τη νέα κυβέρνηση τα τυπικά προσόντα έγιναν… λιγότερο τυπικά.

Φαίνεται όμως ότι για κάποιους η μία θέση δεν αρκεί και έτσι με ένα ΦΕΚ, ο/η ταλαντούχος συνεργάτης μπορεί να καταλάβει και δεύτερη θέση. Αυτό φαίνεται πως έχει εξασφαλίσει ο υπουργός Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης, στη  δημοσιογράφο Σοφία Χουντάση που εργαζόταν σε πρωινές εκπομπές και στο Πρώτο Θέμα.

Ο κ. Βορίδης έσπευσε να διορίσει την επομένη κιόλας των εκλογών, στις 9.7.2019 (ΦΕΚ ΥΟΔΔ 583/19-08-2019) σε θέση μετακλητής υπαλλήλου στο Πολιτικό Γραφείο του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με αριθμό βεβαίωσης εγγραφής στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού από 31.7.2019.

Ως εδώ δε μπορεί να βρει κανείς κάτι το μεμπτό. Όμως, τρεις μήνες αργότερα δημοσιεύθηκε και δεύτερο ΦΕΚ για την κ. Χουντάση (ΥΟΔΔ 895/29.10.2019), πάλι με υπογραφή του κ. Βορίδη, όπου εκεί προσλαμβάνεται ως Δημοσιογράφος με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου στο Γραφείο Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του Υπουργού. Με νέο αριθμό εγγραφής στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου.

Δεδομένου ότι μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει κάποια πράξη παραίτησης ή παύσης ανάμεσα στα δύο ΦΕΚ, με την οποία η κ. Χουντάση να έχει απολέσει την πρώτη ιδιότητά της ως μετακλητή υπάλληλος του κ. Βορίδη, φαίνεται πως η ίδια κατάφερε να εξασφαλίσει μαζί με την εύνοια του Υπουργού και μία δεύτερη θέση στο Δημόσιο.

Φαίνεται η γενική αρχή της απαγόρευσης κατοχής δεύτερης θέσης στο Δημόσιο, όπως αυτή κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα και τις διατάξεις του Υπαλληλικού Κώδικα – και επιτρέπεται μόνο βάσει ειδικότερου νόμου και πλήρωσης ειδικών προϋποθέσεων- δεν εφαρμόστηκαν στην συγκεκριμένη περίπτωση. Έτσι η γνωστή δημοσιογράφος που τη γνωρίσαμε μέσα από τα πάνελ πρωινής εκπομπής θα συνεχίζει να έχει δύο εγγραφές στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού του Δημοσίου και να πληρώνεται και από τις δύο θέσεις της.

Τα ερωτήματα λοιπόν έρχονται αβίαστα. Η κ. Χουντάση σήμερα πληρώνεται από το Δημόσιο και για τις δύο αυτές θέσεις; Μήπως η γνωστή δημοσιογράφος, που τη γνωρίσαμε μέσα από τα πάνελ πρωινής εκπομπής, υπάγεται σε κάποια ειδικότερη διάταξη που θα της επέτρεπε κάτι τέτοιο; Και αν ναι, σε ποιά; Γιατί αν πράγματι η συγκεκριμένη κυρία συνεχίζει να λαμβάνει δύο μισθούς από το Υπουργείο και δεν πληροί αθροιστικά τις απαραίτητες προϋπόθεσες ώστε να της επιτρέπεται η κατοχή δύο θέσεων στο Δημόσιο, θα πρέπει κάποιος να ενημερώσει τον κ. Βορίδη ότι παραβιάζει το νόμο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ