18-05-2021

Η ιστορική συμφωνία για την πτήση Αθήνα – Σαγκάη είναι έργο του ΣΥΡΙΖΑ, θυμίζει η Νοτοπούλου

Η ΝΔ την παρουσιάζει σαν έργο δικό της, αναφέρει η Νοτοπούλου

Την αντίδραση της τομεάρχη τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνας Νοτοπούλου, προκάλεσε η ανακοίνωση για τη συμφωνία της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης της Αθήνας με τη Σαγκάη.

Μπορεί η συμφωνία να υπεγράφη τώρα μεταξύ του προέδρου των αερογραμμών Juneyao Air Co. Ltd, κ. Zhao Hong Liang και του Γενικού Γραμματέα Τουρισμού κ. Κωνσταντίνου Λούλη, ωστόσο, η κ. Νοτοπούλου υπενθυμίζει σε ανακοίνωσή της, ότι αυτή είχε κλείσει τον Ιανουάριο του 2019 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε συνέχεια της πτήσης Αθήνας- Πεκίνο από το 2017.

Τότε μάλιστα έγιναν και οι επίσημες ανακοινώσεις, ενώ όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η κ. Νοτοπούλου, η ΝΔ ήρθε απλά και την υπέγραψε, παρουσιάζοντάς τη σαν δικό της έργο.

Συγκεκριμένα σε ανάρτησή της στο Facebook έγραψε:

«Η ιστορική συμφωνία για την έναρξη της πτήσης Αθήνας- Σαγκάης δεν κλείστηκε τώρα.

Κλείστηκε τον Ιανουάριο του 2019 από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέχεια της πτήσης Αθήνας- Πεκίνο από το 2017.

Η τότε Yπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά συναντήθηκε στη Σαγκάη τον Ιανουάριο του 2019, σχεδόν ένα χρόνο πριν δηλαδή, με τον πρόεδρο της Juneayo Air, οπότε και πραγματοποιήθηκαν οι διαπραγματεύσεις, έγιναν οι επίσημες ανακοινώσεις, και οριστικοποιήθηκε η συνεργασία και η συμφωνία για την έναρξη της πτήσης.

Η κυβέρνηση της ΝΔ ήρθε απλά και την υπέγραψε.

Και είναι θλιβερό που δεν παραδέχεται ότι το κράτος έχει συνέχεια, που αποσιωπά το επιτυχημένο έργο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, και το παρουσιάζει για μία ακόμη φορά ως δικό της».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ