25-10-2020

Τα μάθατε; Η… ΝΔ φέρνει το Χόλιγουντ στην Ελλάδα

Ναι, η χώρα μας προσελκύει όλο και περισσότερες ξένες κινηματογραφικές παραγωγές, αλλά όχι λόγω των ενεργειών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αλλά της προηγούμενης...

Είναι σύνηθες το φαινόμενο πλέον να παρουσιάζονται από πολλά ΜΜΕ ως επιτυχίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη πεπραγμένα της προηγούμενης κυβέρνησης. Ο κατάλογος μακρύς.

Τελευταίο «επεισόδιο» η προσέλκυση διεθνών κινηματογραφικών παραγωγών, η οποία χρεώνεται φυσικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης (του υπουργείου που ήθελαν ν’ αλλάξουν όνομα, αλλά τελικά το μετονόμασαν από Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής σε Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης), Κυριάκο Πιερρακάκη.

«Χόλιγουντ η Ελλάδα» λοιπόν χάρη στις πρωτοβουλίες του Κυριάκου Πιερρακάκη, καθώς η χώρα μας προσελκύει όλο και περισσότερες ξένες κινηματογραφικές παραγωγές.

Ναι, είναι αλήθεια αυτό, αλλά συμβαίνει αφενός με τα επενδυτικά κίνητρα που δίνονται (Cash Rebate) και αφετέρου με τη λειτουργία των Film Offices. Αυτά επικαλούνται σήμερα και τα Μέσα που χρεώνουν την επιτυχία αυτή στον κ. Πιερρακάκη. 

Μόνο που αυτά έγιναν πράξη χάρη στον πρώην Υφυπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Λευτέρη Κρέτσο.

Ακόμα και τη λειτουργία του ΕΚΟΜΕ και του κινηματογραφικού studio στη Θεσσαλονίκη ως αποτέλεσμα χειρισμών της κυβέρνησης Μητσοτάκη παρουσιάζεται από πολλά Μέσα. Πώς γίνεται; Μόνο αυτοί ξέρουν…

Τώρα εκθειάζουν τη σημερινή κυβέρνηση με τον ίδιους τίτλους που χρησιμοποιούσαν τότε για να λοιδορήσουν τις προσπάθειες που έγιναν.

Η αποθέωση της μικροπολιτικής…