28-10-2020

«Ήταν δίκαιο κι έγινε πράξη» ο Τσίπρας, «ας κάνουμε το αυτονόητο πράξη» ο Μητσοτάκης

Φαίνεται πως πάσχουν από έλλειψη φαντασίας τα επικοινωνιακά επιτελεία

Τα πολιτικά σλόγκαν αποτελούν χωρίς αμφιβολία ένα βασικό δομικό υλικό της καμπάνιας ενός κόμματος, ενώ η επιτυχία τους κρίνεται – όχι τόσο από το αποτέλεσμα της κάλπης – αλλά περισσότερο από το πόσο «viral» γίνονται και από το… «κόπι πάστε» που μπορεί να υποστούν μελλοντικά.

«Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη», ήταν το βασικό πολιτικό σύνθημα που χρησιμοποιούσε ο Αλέξης Τσίπρας και μάλιστα πολύ πριν την «οσμή» της κάλπης.

Και τώρα φαίνεται πως ήρθε η σειρά του Κυριάκου Μητσοτάκη να λανσάρει το δικό του, με αφορμή τη συζήτηση για την ψήφο των ομογενών. «Ας κάνουμε το αυτονόητο πράξη», είναι το σλόγκαν που επέλεξε το επιτελείο του πρωθυπουργού και το οποίο φαίνεται στο βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter του κ. Μητσοτάκη.

Και όπως βλέπετε, οι ομοιότητες είναι αρκετά εμφανείς

«Οι συμπολίτες μας αυτοί έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν αν πάρουν το αεροπλάνο. Και εμείς δεν έχουμε το δικαίωμα να τους απαγορεύσουμε να ψηφίζουν από τον μόνιμο τόπο διαμονής τους. Ας κάνουμε επιτέλους το αυτονόητο πράξη», λέει στο βίντεο ο πρωθυπουργός.

Και φυσικά το παραπάνω δεν είναι το μοναδικό περιστατικό «σατανικών ομοιοτήτων». Απόλυτα ίδιο με παλιό μήνυμα του ΠΑΣΟΚ ήταν το σύνθημα της ΝΔ για τη συμπλήρωση 44 ετών από την ίδρυση της «γαλάζιας» παράταξης. Έτσι, το 2005 είχαμε το «Αλλάζουμε το ΠΑΣΟΚ για να αλλάξουμε την Ελλάδα» και πέρσι τέτοιον καιρό είχαμε το «Αλλάζουμε τη Νέα Δημοκρατία, για να αλλάξουμε την Ελλάδα».

Α.Κ.