23-10-2020

Οι «πατριωτικές» κορώνες Παναγιωτόπουλου και η αντίδραση Τζανακόπουλου (video)

Δεν το λες και δημιουργικό διάλογο

Μια πολιτική συζήτηση που είχε ως κεντρικό θέμα την εξωτερική πολιτική και τα εθνικά θέματα στην ΕΡΤ-1 μεταξύ του Πάνου Παναγιωτόπουλου και του Δημήτρη Τζανακόπουλου βγήκε στο τέλος της εκτός ελέγχου, λόγω της επιλογής του βουλευτή της ΝΔ να χρησιμοποιήσει εμπρηστική γλώσσα, κάτι ακόμα και το κόμμα του μετά τις εκλογές έχει εγκαταλείψει.

Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας για τη στάση της κυβέρνησης  στο θέμα της τουρκικής εισβολής στη Συρία και για τις δηλώσεις μετά τη συνάντηση με τον Γενς Στόλτενμπεργκ, ξέσπασε σε ένα πρωτοφανές παραλήρημα, λέγοντας ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε χοντρά, με σαφήνεια, τα είπε όλα. Ουσιαστική εξωτερική πολιτική και χωρίς αυτά που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ να τα δώσει δηλαδή όλα για την καρέκλα και να πάρει ελάχιστα για τη χώρα».

Όπως ήταν φυσικό αντέδρασε έντονα ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος επαναλάμβανε πολλές φορές τη λέξη «ντροπή», απαντώντας «παίζετε θέατρο». Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος συνεχίζοντας τη χυδαία επίθεση ανέφερε: «Τόσα χρόνια θέατρο παίζατε εσείς που ξεκινήσατε από Κνίτες για να μετατραπείτε σε εντολοδόχους των ξένων συμμάχων».

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος απαντούσε χωρίς να ακούγεται: «Συμμαζευτείτε, συμμαζευτείτε, ήσασταν υπουργός στην κυβέρνηση που χρεωκόπησε τη χώρα και τολμάτε να μιλάτε εσείς; Αν είναι δυνατόν».