14-04-2021

«Νομική αποτυχία για τη ΝΔ η προανακριτική Παπαγγελόπουλου» (video)

«Δεν υπάρχει κάποιο αδίκημα που να στέκεται νομικά με το οποίο παραπέμπουν τον κ. Παπαγγελόπουλο», λέει ο Τάκης Μπαλτάκος

Ως «λάθος» της ΝΔ χαρακτήρισε ο πρώην στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Τάκης Μπαλτάκος την παραπομπή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου σε Προανακριτική Επιτροπή, προβλέποντας ότι θα αποτελέσει «νομική αποτυχία για τη ΝΔ και πολιτική επιτυχία για τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς αυτός να κουνήσει το μικρό του δάχτυλο».

Αναλυτικότερα, μιλώντας τα μεσάνυχτα της Τετάρτης στο Kontra Channel, ο κ. Μπαλτάκος υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει κάποιο αδίκημα που να στέκεται νομικά με το οποίο παραπέμπουν τον κ. Παπαγγελόπουλο», καθώς δεν υπάρχει χρηματισμός, δεν υπάρχει κατάχρηση εξουσίας κακουργηματικού χαρακτήρα.

«Η κακουργηματικού τύπου κατάχρηση εξουσίας δεν μπορεί να σταθεί διότι επτά υποθέσεις έχουν αρχειοθετηθεί, άρα η κυρία Τουλουπάκη δεν είναι φυσικός αυτουργός και κατά συνέπεια δεν μπορεί αν υπάρχει ηθικός αυτουργός. Μία υπόθεση από τις 10 έχει οδηγήσει σε ποινική δίωξη. Αυτή για τον κ. Λοβέρδο. Για τον οποίο είμαι απολύτως βέβαιο – διότι είναι και φίλος μου – πως είναι πέρα για πέρα αθώος. Πλην όμως, στο δίμηνο που θα διεξαχθεί η προκαταρκτική αυτή εξέταση, ο κ. Λοβέρδος θα τελεί υπό δίωξη. Θα γίνει ανάκληση και θα πρέπει μετά να βγει βούλευμα απαλλακτικό. Αν δε βγει βούλευμα απαλλακτικό δε μπορεί να θεωρηθεί ότι υπάρχει φυσικός αυτουργός. Αν πάλι δε παραπεμφθεί, θα πρέπει μήνες μετά… μα η επιτροπή όμως τελειώνει σε δύο μήνες, πώς θα κατηγορηθεί ο Παπαγγελόπουλος για ηθική αυτουργία της Τουλουπάκη όταν δεν θα ξέρουμε στο δίμηνο, κατά πόσο ο Λοβέρδος έχει κριθεί από το Συμβούλιο αθώος», σημείωσε ο κ. Μπαλτάκος.

Όπως είπε ο πρώην στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, η Επιτροπή θα φτάσει σε αδιέξοδο, ενώ σχολίασε πως «το κουτσομπολιό δεν είναι ποινικό αδίκημα».

Μάλιστα, ο κ. Μπαλτάκος πρόσθεσε ότι «η κυρία Ράικου δεν έχει ασκήσει ποινική δίωξη σε κανέναν. Άρα δεν μπορεί ο Παπαγγελόπουλος να είναι ηθικός αυτουργός της Ράικου, αφού η Ράικου δεν άσκησε διώξεις. Για αυτό σας λέω ότι η ΝΔ οδηγείται σε μια παγίδα, σε ένα νομικό αδιέξοδο που δεν θα μπορεί να βγει».

«Πολιτική ήττα χωρίς λόγο», συμπλήρωσε.

Το σχετικό απόσπασμα:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ