18-04-2021

Ούτε για τον Δένδια είναι προδοτική η Συμφωνία των Πρεσπών

Η ΝΔ είναι πια κυβέρνηση, συνεπώς τα προεκλογικά της πυροτεχνήματα σε πλειάδα ζητημάτων – όπως η Συμφωνία των Πρεσπών – αποτελούν μακρινό παρελθόν, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις των «γαλάζιων» στελεχών που πλέον κατέχουν υπουργικούς θώκους.

Έτσι, μετά τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, τον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη, τον «γαλάζιο» βουλευτή Κώστα Καραγκούνη, ήρθε η σειρά του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια να «στρογγυλέψει» της θέσεις της ΝΔ αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Πιο συγκεκριμένα, ερωτηθείς σχετικά με τις κατηγορίες περί «μεγάλης κωλοτούμπας» που διατύπωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, ως προς τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Δένδιας τόνισε ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μια σαφή θέση, είπε ότι αν κυρωθεί η συμφωνία εμείς θα την εφαρμόσουμε επειδή υπάρχει συνέχεια στο κράτος και δεν υπάρχει κανείς οποίος μπορεί να μην ακολουθήσει κάτι το οποίο συμφώνησε η προηγούμενη κυβέρνηση». Υπογράμμισε δε, ότι «ο αναθεωρητισμός των συνθηκών είναι επικίνδυνος για την Ελλάδα σε πολλά επίπεδα».

Μάλιστα, απαντώντας σχετικά με την άποψη που είχαν διατυπώσει πολλά στελέχη της ΝΔ περί προδοτικής συμφωνίας, ο υπουργός Εξωτερικών είπε ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να αποδώσει τον τίτλο του προδότη της χώρας σε κανέναν, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «σε αυτήν τη συγκυρία δεν είναι σωστό να μιλάμε για προδοσία». «Αυτά», πρόσθεσε, «γίνονται στο πλαίσιο ενός οξύτατου πολιτικού λόγου, όχι παραδεκτού κατά την άποψή μου, αλλά δεν χρειάζεται κανείς ούτε να τα υιοθετεί, ούτε να τα διατηρεί σαν πολιτική παρακαταθήκη». Επεσήμανε δε, ότι η Ελλάδα έχει μια συμβατική δέσμευση απέναντι σε μια άλλη χώρα, στη Βόρεια Μακεδονία, η οποία και αυτή από τη μεριά της, όπως ξεκαθάρισε στον ομόλογό του κ. Ντιμιτρόφ, πρέπει να τηρήσει απολύτως τις δικές της δεσμεύσεις «στο γράμμα, στο κόμμα, στην τελεία».

Υ.Γ: Και η ζωή συνεχίζεται…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ