25-10-2020

Ο Σακελλαρίδης ξεκαθαρίζει: Ούτε στηρίζω τη ΝΔ, ούτε προσεγγίζω τον ΣΥΡΙΖΑ

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν τις τελευταίες ώρες, σημερινές δηλώσεις του διευθυντή του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας και πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου, Γαβριήλ Σακελλαρίδη, ο οποίος -όπως γράφεται- επιρρίπτει ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση για το προσφυγικό.

Πολλοί έσπευσαν να πουν πως ο κ. Σακελλαρίδης κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζει τη νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Ο ίδιος, επανέρχεται με μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, βάζοντας τέλος στα όσα γράφονται και τονίζοντας πως «η ερμηνεία που δίνεται σήμερα από τους δημοσιολόγους είναι ότι εμμέσως στηρίζω την κυβέρνηση ΝΔ».

«Το προσφυγικό είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα που αφορά ζωές ανθρώπων. Οι πρόσφατες διακηρύξεις της σημερινής κυβέρνησης σηματοδοτούν μία κλιμάκωση της επίθεσης στα ανθρώπινα δικαιώματα. Η μικροπολιτική αξιοποίηση για τόσο σοβαρά ζητήματα αποτελεί σημείο του καιρού για τον τρόπο με τον οποίο ασκείται ο δημόσιος διάλογος», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Ολόκληρη η ανάρτησή του:

Πριν λίγες μέρες, με αφορμή το ΚΥΣΕΑ και τις απαράδεκτες δηλώσεις για κατάργηση των β’ βάθμιων επιτροπών προσφυγών για το άσυλο, αλλά και την έμμεση αναφορά σε push-backs, έκανα μία δημοσίευση αυτονόητης κριτικής. Η ερμηνεία που δόθηκε είναι ότι αφού την “πέφτω” στην σημερινή κυβέρνηση, προσεγγίζω τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  Ο Χαρδαλιάς και η... καθόλου διακριτική άφιξη στις Σέρρες (video)

Σε μία συνέντευξη μου που δημοσιεύτηκε σήμερα, ανάμεσα σε εκτενή κριτική στη σημερινή κυβέρνηση, αναφέρθηκα και στις τεράστιες ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ στο μεταναστευτικό. Η ερμηνεία που δίνεται σήμερα από τους δημοσιολόγους είναι ότι εμμέσως στηρίζω την κυβέρνηση ΝΔ.

Η πιθανότητα να μην κάνω ούτε το ένα στην πρώτη περίπτωση, ούτε το άλλο στη δεύτερη, αλλά απλά να μένω σταθερός σε κάποιες αξίες και αρχές, ανεξάρτητα το ποιος είναι στην κυβέρνηση και ποιος στην αντιπολίτευση και να μην μπαίνω σε μικροπολιτικές σκοπιμότητες, δεν περνάει από το μυαλό των δημοσιολόγων.

Το προσφυγικό είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα που αφορά ζωές ανθρώπων. Οι πρόσφατες διακηρύξεις της σημερινής κυβέρνησης σηματοδοτούν μία κλιμάκωση της επίθεσης στα ανθρώπινα δικαιώματα. Η μικροπολιτική αξιοποίηση για τόσο σοβαρά ζητήματα αποτελεί σημείο του καιρού για τον τρόπο με τον οποίο ασκείται ο δημόσιος διάλογος.

Ακολουθήστε μας στο Google News! Κάντε κλικ εδώ!

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  Ο Χαρδαλιάς και η... καθόλου διακριτική άφιξη στις Σέρρες (video)