24-10-2020

Βαρουφάκης: Σκέφτομαι να ανεβάσω στο διαδίκτυο τις ηχογραφήσεις από το Eurogroup

Ο Γιάνης Βαρουφάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να «ανεβάσει» στο διαδίκτυο τις ηχογραφήσεις από τις συνεδριάσεις του Eurogroup.

«Το σκέφτομαι να ανεβάσω τις ηχογραφήσεις στο διαδίκτυο. Άλλωστε ήμουν ο μόνος που σεβόμουν την ιδιωτικότητα, όλοι οι άλλοι έκαναν διαρροές. Θα ήταν καλό για το ιστορικό αρχείο της Ευρώπης», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, μιλώντας στον ρ/σ «Θέμα 104,6».

«Όλοι ηχογραφούν τις συνεδριάσεις και πρέπει να το κάνουν», τόνισε.

Μιλώντας για την ταινία του Κώστα Γαβρά «Ενήλικοι στην Αίθουσα» που παρουσιάστηκε σε πρώτη παγκόσμια προβολή στο Φεστιβάλ Βενετίας και που βασίζεται στο βιβλίο του πρώην υπουργού Οικονομικών «Ανίκητοι Ηττημένοι», ο Γιάνης Βαρουφάκης αποκάλυψε ότι έχει διαφωνίες για τον τρόπο που παρουσιάζεται το βιβλίο του, ενώ συμπλήρωσε ότι «οι σοβαροί άνθρωποι πρέπει να βρισκόμαστε σε συνεχή διάλογο με τον εαυτό μας. Η μεταφορά ενός βιβλίου μπορεί να γίνει με άπειρους τρόπους. Όσο πιο πολύ αγαπάω μια ταινία τόσο πιο πολύ παλεύω μαζί της».

Παράλληλα χαρακτήρισε «γελοιότητα» τις κριτικές που ακούγονται όσον αφορά το γιατί ο Κώστας Γαβράς έκανε ταινία το βιβλίο του. «Πρέπει να ντρέπονται όσοι ασκούν την κριτική αυτή», είπε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, προσθέτοντας ότι «ο Γαβράς δεν έχει υποχρέωση να απαντά γιατί έκανε την ταινία, ας σοβαρευτούμε όλοι».