09-03-2021

Κωλοτούμπα Βορίδη: Η ακύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών θα έχει ακόμα χειρότερες συνέπειες

Ο Μάκης Βορίδης φαίνεται ότι ανέλαβε να κάνει σαφή την κωλοτούμπα της Νέας Δημοκρατίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών, λέγοντας τώρα ότι η ακύρωση της θα είχε ακόμα χειρότερες συνέπειες από την εφαρμογή της.

Με αφορμή μία κόντρα του στη Βουλή με τον Κυριάκο Βελόπουλο, ο εκ των σκληρών “μακεδονομάχων” του κόμματος έκανε στροφή “ρεαλισμού” και αποδέχθηκε πλήρως τη συμφωνία, αν και προσπάθησε να χρυσώσει το χάπι λέγοντας ότι αυτή ήταν η θέση της Ν.Δ. και πριν από τις εκλογές.

«Η θέση της ΝΔ για τη Συμφωνία των Πρεσπών είναι ξεκάθαρη και συνεπής από την αρχή μέχρι το τέλος. Η στάση αυτή εγκρίθηκε από τον ελληνικό λαό και αυτήν τη στάση θα τηρήσουμε», είπε Μάκης Βορίδης προσθέτοντας πως η ΝΔ ό,τι έλεγε προεκλογικά λέει και σήμερα. Απευθυνόμενος στον Κυριάκο Βελόπουλο είπε πως το κόμμα του που ζητούσε την ακύρωση της Συμφωνίας έλαβε 3% στις εκλογές, η θέση της ΝΔ είναι αυτή που κρίθηκε και εγκρίθηκε από τον ελληνικό λαό.
«Λέγαμε ότι η ακύρωση -έτσι όπως μας έχουν παγιδεύσει από αυτή την κάκιστη συμφωνία- θα οδηγήσει σε ακόμη χειρότερα και δυσμενέστερα αποτελέσματα. Και λέμε ότι θα προσπαθήσουμε να απαμβλύνουμε τις συνέπειες της Συμφωνίας. Στα όρια των δυνατοτήτων μας, συνδέοντας δηλαδή την ευρωπαϊκή τους πορεία με την απάμβλυνση αυτών των δυσμενών συνεπειών» είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.
Απέναντι στην προσωπική «πρόκληση» του Κ. Βελόπουλου, αν θα υπογράψει την πρόταση του κόμματός του για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής ώστε να εξεταστεί το ενδεχόμενο διάπραξης εσχάτης προδοσίας από τον Νίκο Κοτζιά, ο Μάκης Βορίδης απάντησε: «Εγώ τη Συμφωνία την καταψήφισα, όπως και η ΝΔ. Επειδή εγώ γνωρίζω καλά νομικά, ξέρω τι είναι η εσχάτη προδοσία. Εσείς να τα ξαναδιαβάσετε αυτά. Γι αυτό όχι σε μένα αυτά».
Τουλάχιστον είναι παρήγορο ότι η νέα στάση της Ν.Δ. θα βασίζεται… σε καλά νομικά.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ