05-03-2021

Επιμένει ο Κουρουμπλής: Στο εκλογοδικείο η διαφορά θα είναι πολύ μεγάλη

Μπορεί το Πρωτοδικείο να αποφάσισε να δώσει στον Θανάση Παπαχριστόπουλο την έδρα του ΣΥΡΙΖΑ στον Δυτικό Τομέα της Αθήνας, ωστόσο, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής φαίνεται πως έχει διαφορετική γνώμη, καθώς, μιλώντας στον Realfm, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «πιστεύω πως στο εκλογοδικείο η διαφορά θα είναι πολύ μεγάλη, γιατί έχουν γίνει αρκετά λάθη».

«Η ζωή μας έχει φάσεις και εγώ έχω μάθει τις δύσκολες στιγμές να τις μετατρέπω σε πυρακτωμένο πείσμα», σημείωσε ο κ. Κουρουμπλής για το ότι η απόφαση του Πρωτοδικείου τον αφήνει εκτός Βουλής και πρόσθεσε:

«Μετά την πρώτη καταμέτρηση όπου σε 700 περίπου τμήματα που ήταν η δική μας Περιφέρεια έχουμε έξι σταυρούς διαφορά. Ζητήσαμε επανακαταμέτρηση, έγινε δεκτή και θέσαμε τουλάχιστον ένα εύρημα που αλλάζει τη σειρά, το οποίο δεν είναι μία δική μας άποψη, μιλάμε για ένα πρακτικό του 374 τμήματος Περιστερίου, όπου ο δικαστικός αντιπρόσωπος μονογράφει 36 σταυρούς υπέρ μου και στην μεταφορά είναι 21. Άρα αυτό και μόνο το στοιχείο αλλάζει τη σειρά. Εγώ με μία αίτηση μου έθεσα υπόψιν του δικαστηρίου που κάνει την ανακήρυξη αυτό το στοιχείο, λέγοντας ότι εάν υπάρχει και από την άλλη πλευρά κάτι ανάλογο να συνεκτιμηθεί. Οι πληροφορίες που είχα μέχρι την τελευταία στιγμή ήταν ότι δεν υπήρξε κάτι άλλο, υπάρχουν και άλλα στοιχεία τα οποία βεβαίως μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι θα αξιολογηθούν από το εκλογοδικείο».

Όπως σημείωσε ο πρώην βουλευτής, «υπάρχουν και άλλα στοιχεία, εγώ πιστεύω πως στο εκλογοδικείο η διαφορά θα είναι πολύ μεγάλη, γιατί έχουν γίνει αρκετά λάθη. Στις αριθμήσεις έχουμε επισημάνει αρκετά λάθη. Μπορεί κάποιος άλλος να πει κάτι άλλο. Εγώ λέω, ότι εγώ έθεσα υπόψιν του δικαστηρίου και κατά την εκτίμηση μου θα μπορούσε να μην μείνει στο τυπικό, διότι λένε ότι η επανακαταμέτρηση δεν μπορεί να ληφθεί υπόψη γιατί υπάρχει κενό στη νομοθεσία. Από τη στιγμή που δέχτηκαν όμως την επανακαταμέτρηση πριν την ανακήρυξη, δεν μπορεί ένα τέτοιο στοιχείο που αλλάζει εντελώς τη σειρά απονομής της έδρας να μην ληφθεί υπόψη. Στο κάτω – κάτω τα δικαστήρια έχουν και την ευχέρεια και να νομολογούν».

Τέλος, σε ερώτηση για το αν νιώθει κάποια πικρία γιατί δέχτηκε πόλεμο μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε μεταξύ άλλων ότι «άνθρωποι είμαστε και διάφορα πράγματα μπορεί να μας επηρεάζουν, να μας στεναχωρούν. Εγώ κράτησα μία στάση, αυτήν που έπρεπε να κρατήσω. Σε αυτό νομίζω ότι μπορώ να είμαι περήφανος, ότι δεν ασχολήθηκα με ζητήματα προσωπικά, δεν έθιξα κανέναν, δεν κατηγόρησα κανέναν. Έκανα αυτό που μπορούσα στο πνεύμα να κερδίσει ο χώρος».

Το σχετικό ηχητικό:

https://soundcloud.com/altsantiri_gr/lhzjxnpl5rrs

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ