08-02-2021

«Νόμιζαν ότι θα μας τρομάξει το Grexit»

Συζητήσεις αναμένεται να προκαλέσει τα όσα ειπώθηκαν από τους Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και Πιερ Μοσοκοβισί στο γαλλογερμανικό ντοκιμαντέρ του ARTE για την περίοδο της διαπραγμάτευσης της ελληνικής κυβέρνησης με τους «θεσμούς».

«Είναι εξαιρετικό κατόρθωμα από τη μια οι Έλληνες με φόντο μια αντιευρωπαϊκή προπαγάνδα να απορρίπτουν ένα κείμενο και ένα μήνα μετά η ελληνική κυβέρνηση να προτείνει ένα κείμενο πολύ πιο σκληρό απ’ αυτό που απέρριψε ο ελληνικός λαός», τονίζει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Κομισιόν, προσθέτοντας με νόημα: «Είναι ένα πραγματικό κατόρθωμα».

Η Ελλάδα δεν είχε στρατηγική», αναφέρει σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Νόμιζαν ότι θα μας τρομάξει το Grexit», υποστηρίζει από την πλευρά του ο Ευρωπαίος επίτροπος για τα οικονομικά Πιερ Μοσκοβισί, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Ήθελαν να μας οδηγήσουν έως το τέλος Ιουνίου με το ρολόι στο χέρι ελπίζοντας το Grexit να μας τρομάξει αρκετά ώστε να κάνουμε υποχωρήσεις στο χρέος και σε κάποιες εμβληματικές μεταρρυθμίσεις. Αυτή ήταν η τακτική τους και ο Βαρουφάκης ήταν εδώ για να μη διαπραγματευτεί».

Ο Γάλλος επίτροπος είπε επίσης ότι ο ρόλος του Βαρουφάκη από ένα σημείο και μετά ήταν διακοσμητικός, ενώ ρίχνει ευθύνες στον Νίκο Παππά για τη μη επίτευξη συμφωνίας στο τέλος Ιουνίου.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ