14-04-2021

Νέο αποκαλυπτικό video: Ο Μητσοτάκης λέει ότι το Κράτος δεν πρέπει να κάνει ελέγχους στις επιχειρήσεις

Την ώρα που ο ΣΔΟΕ και η Επιθεώρηση Εργασίας έχουν εντατικοποιήσει τις προσπάθειες αντιμετώπισης οικονομικών εγκλημάτων σε βάρος του Δημοσίου, των καταναλωτών και των υπαλλήλων επιχειρήσεων από αθέμιτες πρακτικές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθαρίζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι το Κράτος δεν πρέπει να στέλνει κλιμάκια για ελέγχους!

Ο αποκαλυπτικός διάλογος μεταξύ του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας και ενός επιχειρηματία (μάλλον εστίασης) στο Καστελόριζο στις 9/6, ο οποίος καταγράφθηκε από την κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού Open, αποδεικνύει πώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι μάλλον εναντίον των ελέγχων, αφού ο ίδιος «δεν στέλνει», όπως χαρακτηριστικά είπε και δεν πρέπει να στέλνει ούτε το Κράτος.

Ποιος να στέλνει δεν είπε. Να γίνονται γενικά έλεγχοι ή όχι; Να υπάρχει ΣΔΟΕ; Κι αν ναι, πού να υπάγεται; Όχι στο υπουργείο Οικονομικών; Κάπου αλλού; Η Επιθεώρηση Εργασίας; Να υπάρχει; Κι αν ναι, πού να υπάγεται; Όχι στο υπουργείο Εργασίας;

Αναλυτικά ο διάλογος, όπως αυτός καταγράφθηκε από την κάμερα του Open TV:

Επιχειρηματίας: «Ο Τσίπρας όταν έφυγε από εδώ μας έστειλε 8 φορές τον ΣΔΟΕ».  

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Αυτή ήταν η ανταμοιβή».

Επιχειρηματίας: «Ναι, για τον γαλάζιο ουρανό που μας έλεγε και τη γαλάζια θάλασσα. Να πω κι ένα αστείο. Εσείς πόσες φορές θα μας τον στείλετε;»

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Εγώ να ξέρεις δεν στέλνω. Και το Κράτος δεν πρέπει να στέλνει, αλλά πρέπει να δείχνει μια μεγάλη κατανόηση απέναντι στους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται με πολύ αυξημένο κόστος».

Λέγοντας «εγώ δεν στέλνω» τι ακριβώς εννοεί; Ότι δεν συνηθίζει να κάνει επώνυμη ή ανώνυμη καταγγελία – όπως έχει το δικαίωμα ο κάθε πολίτης – ή ότι στο πρόγραμμά της ΝΔ για την επόμενη μέρα δεν εντάσσονται έλεγχοι σε επιχειρήσεις;

Σε κάθε περίπτωση, ο Πρόεδρος της ΝΔ θα πρέπει να αποσαφηνίσει τι ακριβώς εννοούσε και να εξηγήσει πού είναι το επιλήψιμο στη διενέργεια ελέγχων από τον ΣΔΟΕ. 

Και, όχι, το σχετικό απόσπασμα δεν έχει υποστεί κάποια επεξεργασία…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ