24-09-2020

Κόντρα ανοίγει ο Πατούλης με τους δημοσιογράφους Χριστοφορίδη και Μοίρα

 

Κόντρα προέκυψε ανάμεσα στον υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη και τους δημοσιογράφους, Γιώργο Χριστοφορίδη και Γιάννη Μοίρα.

Με ανακοίνωσή του συνδυασμού του «Νέα Αρχή», ο δήμαρχος Αμαρουσίου αναφέρθηκε ονομαστικά στους δημοσιογράφους Μοίρα και Χριστοφορίδη με χαρακτηρισμούς «μισθωμένοι», «λασπολόγοι» και «ακροδεξιοί», και κατηγορώντας τους για σχέση με τον Πετσίτη.

Ο Χριστοφορίδης «σήκωσε το γάντι» και απάντησε με σκληρό τρόπο, χαρακτηρίζοντάς τον «γαλάζιο νταή».

«Κύριε Πατούλη,

επειδή μου κάνατε την τιμή να αναφερθείτε ονομαστικά στο πρόσωπό μου και επειδή όντως γνωριζόμαστε όλοι και όλες, πολύ καλά, θα ήθελα να σας απαντήσω τα εξής:

Δεν είμαι “μισθωμένος”, δεν αμείβομαι από κανέναν υποψήφιο, δεν είμαι “λασπολόγος”, δεν είμαι “ακροδεξιός”, δεν έχω καμία “σχέση με τον Πετσίτη”, δεν εισέπραξα ποτέ “κρατικά χρήματα” μέσω δικής του ή οποιασδήποτε άλλης “διαφημιστικής εταιρείας”. Όλα όσα αναφέρετε στο Δελτίο Τύπου σας είναι ψεύδη και ξεκάθαρα συκοφαντικές και δυσφημιστικές αναφορές. Αυτό που είμαι είναι ένας δημοσιογράφος, που ασχολούμαι με την πολιτική και ανεβάζω βίντεο στους προσωπικούς μου λογαριασμούς στα social media, που έχουν την υπογραφή μου, επώνυμα και ξεκάθαρα. Γιατί αυτόν τον τρόπο έχω βρει να στέλνω τα μηνύματά μου στον κόσμο που θέλει να ακούσει την άποψή μου. Πάντα, με υπογραφή και επώνυμα. Γιατί εγώ δεν είμαι τρολ, σαν τα μυριάδες δικά σας.

Δεν λειτουργώ σαν τις δικές σας διαδικτυακές, μυστικές, μαύρες και άραχνες ομάδες, από τις οποίες ασφαλώς θα είναι μαθημένοι οι συμβουλάτορές σας. Εγώ είμαι δημοσιογράφος, που ασκώ πολιτική κριτική. Που προφανώς σας πονάει, το ξέρω, αλλά θα πρέπει να μάθετε να τη δέχεστε και να μην αντιδράτε σαν κακομαθημένο παλιόπαιδο, εκτοξεύοντας απειλές και ψέματα. Θα μπορούσατε απλά να απαντήσετε, σαν πολιτισμένος πολιτικός άνδρας. Δεν το σκεφτήκατε αυτό, ε; Προτιμήσατε να φερθείτε σαν “γαλάζιος νταής”, με απειλές και βρόμικα υπονοούμενα. Βρήκατε άνθρωπο να τα κάνετε αυτά, κύριε Giorgos Patoulis…

Παρεμπιπτόντως, ο προηγούμενος άνθρωπος που είχε κάνει παρόμοια σχόλια με τα δικά σας, αναφορικά με τα κρατικά διαφημιστικά έσοδα της εφημερίδας Το ΧΩΝΙ “πριν κλείσει” όπως λέτε, έχει καταδικασθεί ήδη πρωτοδίκως για συκοφαντική δυσφήμιση. Γιατί τα κρατικά έσοδα της εφημερίδας επί ΣΥΡΙΖΑ, σε σχέση με την εποχή της ΝΔ, ήταν μειωμένα κατά 40%!

Ο,τι αναφέρατε στο δελτίο Τύπου σας ήταν ψέμα και συκοφαντία. Σε πρώτη φάση, δεν αντιδρώ νομικά. Μέσα σε προεκλογική περίοδο, πολλά επιτρέπονται και συγχωρούνται, ως βεβιασμένες αντιδράσεις. Το καταλαβαίνω. Σίγουρα, πάντως, θα συνεχίσω να σας ασκώ κριτική. Εκτός κι αν μου το απαγορεύσετε, με την ιδιότητα του υποψήφιου γαλάζιου Περιφερειάρχη. Μέχρι να το κάνετε κι αυτό, εγώ πάντως λέω να συνεχίσω…

Για την ακρίβεια, με το καθαρά συκοφαντικό σας κείμενο, που αποδεικνύει ΠΑΝΙΚΟ πρωτοφανή, μου εξάψατε το ενδιαφέρον και την περιέργεια αναφορικάμε την υποψηφιότητά σας, σε πολιτικό πάντα επίπεδο.

Καλή ψήφο να έχουμε», έγραψε.

Όσον αφορά τον κ. Μοίρα, εκπρόσωπος Τύπου του συνδυασμού ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ της Περιφερειάρχου Ρένας Δούρου, προέβη στην εξής δήλωση:

Με αφορμή τη χθεσινή, ανώνυμη δήλωση του Γραφείου Τύπου (δίχως όνομα εκπροσώπου ή υπογράφοντα) του κ. Πατούλη, ο Γιάννης Μοίρας, εκπρόσωπος Τύπου του συνδυασμού ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ της Περιφερειάρχου Ρένας Δούρου κάνει σήμερα την εξής γραπτή δήλωση:

«Η έκρηξη έντασης και θυμού του κ. Πατούλη, αποδεικνύει, πέρα από ταραχή και πανικό, το γεγονός ότι με τις δηλώσεις μας έχουμε πλήξει όχι απλά τα πολιτικά κενά και τις πολιτικές αδυναμίες της υποψηφιότητάς του, αλλά και την αχίλλειο πτέρνα του: ότι μισεί τις δημόσιες αλήθειες οι οποίες αποδομούν τον μύθο που φαντάζεται ότι έχει τάχα χτίσει για το άτομό του.
Αλήθειες συγκεκριμένες, αδιαμφισβήτητες, χειροπιαστές:

Ο κ. Πατούλης πηδάει από τη μία υποψηφιότητα στην άλλη συμπεριφερόμενος ως δηλωμένος καριερίστας και αναζητώντας το κάτι καλύτερο για την καριέρα του. Από την ανακοίνωση-στρακαστρούκα της δήθεν υποψηφιότητάς του για τον Δήμο Αθηναίων, έκανε στην άκρη για τον κ. Μπακογιάννη και ξαφνικά του ήρθε η έμπνευση να κατεβεί στην Περιφέρεια Αττικής.
Αυτή είναι η νούμερο 1 αλήθεια!

Ως ένας καριερίστας που πηδάει από τη μία υποψηφιότητα στην άλλη, εμφανίζεται αδιάβαστος και άρα προκλητικά αδιάφορος ως προς την ατζέντα και τα σοβαρά θέματα της Περιφέρειας Αττικής, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται στα debates και τις ομιλίες να λέει γενικότητες, αοριστολογίες έως και πράγματα ασυνάρτητα.
Αυτή είναι η νούμερο 2 αλήθεια!

Λέει και ξαναλέει ότι το έργο της Περιφέρειας είναι δήθεν … “αόρατο”, ενώ σε κάθε Δήμο που επισκέπτεται πέφτει πάνω στα 360 εργοτάξια 1.250 έργων ύψους €2,1 δις της Διοίκησης ΔΥΝΑΜΗΣ ΖΩΗΣ – Ρένας Δούρου. Στο μεταξύ στον Δήμο Αμαρουσίου, παρίστανε το βασιλιά Μίδα που ότι άγγιζε το έκανε χρυσό, αλλά κι αυτός ο μύθος κατέπεσε με τις εικόνες του πάρκινγκ, τους τόνους σκουπιδιών που στέλνει για θάψιμο στη Φυλή, το φιάσκο της πρόχειρης πρότασής του για Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) στους Δήμους του Βόρειου Τομέα, αφήνοντάς τον πίσω σε σχέση με Πειραιά, Αθήνα, Δυτικό Τομέα. Εγκατέλειψε λοιπόν τον Δήμο, για να αρχίσει να πηδάει από τη μία υποψηφιότητα στην άλλη. Είπαμε, δηλωμένος καριερίστας…
Αυτή είναι η νούμερο 3 αλήθεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  Πόσο κόστισε ο «πρόχειρος και προσωρινός» Μεγάλος Περίπατος που θα ξηλωθεί;

Για να μην εκτίθεται λοιπόν, τώρα τελευταία δείχνει σημάδια δραπέτη από τον απευθείας δημόσιο διάλογο με τους ανθυποψήφιούς του. Μπορεί να του φάνηκε βαρύ το Πατ-Λούης, αλλά ας μας πει λόγω ποιας υποχρέωσης δεν προσήλθε στο τελευταίο debate. Γιατί να διακτινίστηκε μέσα σε ένα διήμερο στην Άπω Ανατολή, όπως ακούστηκε, είναι ανθρωπίνως αδύνατο.
Αυτή είναι η νούμερο 4 αλήθεια!

Δραπετεύοντας από τον απευθείας δημόσιο διάλογο, επιχειρεί προφανώς να ελαχιστοποιήσει τις παραστάσεις σύγκρισης των υποψηφίων και ταυτόχρονα να εμφανίζεται ως ο … δήθεν “νικητής” των γκάλοπ. Γνωρίζει φυσικά ποια είναι η εγκυρότητα των δημοσκοπήσεων: τόση, όση εκείνων που εμφάνιζαν το 2014 τον κ. Σγουρό να προηγείται με 10 μονάδες διαφορά και στον Α’ και στον Β’ Γύρο. Στην κάλπη του Μάη, ο κ. Πατούλης θα μείνει με τις δημοσκοπικές του νίκες αγκαλιά. Για τον κανονικό νικητή, οι κάτοικοι της Περιφέρειας Αττικής γνωρίζουν καλά ποιον να εμπιστευτούν και εμείς ως ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ εμπιστευόμαστε την κρίση τους.
Αυτή είναι η νούμερο 5 αλήθεια!

Και επειδή ο κ. Πατούλης ξύνεται στη γκλίτσα με τη χθεσινή δήλωσή του, να του αφιερώσουμε ακόμη δύο αλήθειες.
Λάσπη είναι κ. Πατούλη να κάνεις συνεχώς τυμβωρυχία πάνω στους νεκρούς και να αποφαίνεσαι για δήθεν “ενόχους”. Λάσπη είναι να μην καταδικάζεις ξεκάθαρα, και όχι με τα μισόλογα που ψελλίσατε, την αποστολή μαζικών SMS σε κατοίκους της Ανατολικής Αττικής με χλευαστικούς στίχους για τον θρήνο τους και με χρήση του ονοματεπώνυμου της Ρένας Δούρου ως δήθεν “αποστολέα”. Λάσπη είναι να παρελαύνεις στο διαδίκτυο καμαρωτός, ενώ πίσω σου έχεις ως δυνάμεις εφεδρείας τα εκατοντάδες ανώνυμα κι έμμισθα (από πού άραγε;) trolls της Πειραιώς να αναρτούν στα social media τα πλέον χυδαία και τα πλέον σεξιστικά σχόλια σε βάρος της Ρένας Δούρου.
Αυτά είναι η αλήθεια!!!

Ακροδεξιός κ. Πατούλη είναι όποιος εναγκαλίζεται στο κόμμα στο οποίο ανήκει, με τους απογόνους του Γάλλου ακροδεξιού Λεπέν, τους νοσταλγούς της εποχής της Μακρονήσου, τους οπαδούς της χούντας και τους αρνητές του Πολυτεχνείου. Ακροδεξιός είναι όποιος γίνεται σήμερα πλασιέ της παλιάς γνωστής … “εθνικοφροσύνης”, απευθυνόμενος σε κοινά που φωνάζουν εμπρός του «αλήτες, προδότες, πολιτικοί».
Αυτά είναι η αλήθεια!!!

Όμως είναι φανερό ότι η αλήθεια δεν είναι το δυνατό σημείο του υποψήφιου Περιφερειάρχη, παραλίγο υποψήφιου Δημάρχου Αθηναίων.
Όμως έχουμε νέα: οι αλήθειες που τον αφορούν δεν σταματούν εδώ. Έχουμε αρκετές ακόμη.»

Ακολουθήστε μας στο Google News! Κάντε κλικ εδώ!

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  Προσήγαγαν στέλεχος του ΚΚΕ επειδή... έσβηνε χρυσαυγίτικα συνθήματα κατά της μάσκας

ΣΧΟΛΙΑ

Tο altsantiri.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.