24-01-2021

Ηχηρή απάντηση Νικολαΐδη σε όσους θέλουν να αφαιρεθεί το όνομά του από γήπεδο

Άμεση και ηχηρή απάντηση σε όσους ζητάνε την αφαίρεση του ονόματός του Αλέξανδρου Νικολαΐδη από το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Σκύδρας, επιφύλαξε ο Ολυμπιονίκης και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Το δημοτικό γυμναστήριο έλαβε πρόσφατα το όνομα του Αλέξανδρου Νικολαΐδη προς τιμήν των μεγάλων αθλητικών του επιτυχιών, καθώς ο ολυμπιονίκης κατάγεται από την περιοχή και συγκεκριμένα από το Μαυροβούνι Σκύδρας.

Μία επιστολή ωστόσο ομάδας πολιτών ζητά την αφαίρεση του ονόματος, ελέω Συμφωνίας των Πρεσπών. Στην επιστολή της η εν λόγω ομάδα πολιτών, αναφέρει «πως ο Ολυμπιονίκης Αλέξανδρος Νικολαΐδης πολιτικοποιήθηκε, γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με τα ιδεώδη του αθλητισμού και του πολιτισμού, μιας και δεν δύναται ένας Ολυμπιονίκης πρότυπο της νεολαίας, να πολιτικοποιηθεί και να υποστηρίζει δημόσια την εθνικά επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών που χαρίζει το όνομα Μακεδονία στους βόρειους γείτονές μας […]».

Η απάντηση ήταν άμεση, καθώς ο Νικολαΐδης έγραψε σε ανάρτησή του: Να συνεχίσουν να κάνουν αυτά που πιστεύουν, να μαζέψουν υπογραφές για να αποσυρθεί το όνομα μου από το γήπεδο. Κι εγώ όμως με τη σειρά μου θα συνεχίσω τιμώντας τον εαυτό μου και την πατρίδα μου, μιλώντας δημόσια με καθαρό λόγο δηλώνοντας υπεύθυνα αυτά που πρεσβεύω. Αν έχουν το θάρρος, ας μιλήσουν κι αυτοί επώνυμα, ενημερώνοντας μας ποιους εκπροσωπούν, ποιο κομμάτι της κοινωνίας αντιπροσωπεύουν και σε ποια μεριά της ζυγαριάς της δημοκρατίας ανήκουν.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ