27-01-2021

«Κυρίαρχη δύναμη ο ΣΥΡΙΖΑ», λέει ο Τσοβόλας – «Δεν έχει κριθεί τίποτα για τις εκλογές»

«Δεν έχει κριθεί τίποτα γιατί ο κόσμος δεν ξεχνάει εύκολα ποιος έβαλε τη χώρα στα μνημόνια», τόνισε για τις επερχόμενες εκλογές ο πρώην υπουργός Δημήτρης Τσοβόλας σε συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί της Πέμπτης στον «Realfm 97,8», κατά τη διάρκεια της οποίας υπογράμμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η κυρίαρχη δύναμη πολιτικά».

Αναλυτικότερα, ο κ. Τσοβόλας αναφερόμενος στις εκλογές ανέφερε ότι πιστεύει ότι «δεν έχει κριθεί τίποτα για τις εκλογές», εξηγώντας ότι «ο κόσμος δεν ξεχνάει εύκολα ποιος έβαλε τη χώρα στα μνημόνια, ποιος εφάρμοσε αυτή την οικονομική πολιτική της λιτότητας που οδήγησε σε ύφεση και σε φτωχοποίηση και σε ανεργία».

«Για αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν έχει κριθεί τίποτα κατά την άποψη μου, για αυτό και βλέπω και η ΝΔ άρχισε τελευταία λίγο να το κατανοεί αυτό, αυτή είναι η αίσθησή μου», πρόσθεσε ο πρώην υπουργός, ενώ ερωτηθείς για το εάν εκτιμά ότι θα υπάρξει συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ μετά τις εκλογές απάντησε:

«Είναι αλήθεια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η κυρίαρχη δύναμη πολιτικά και με βάση τον αριθμό των ψήφων, αλλά βέβαια βλέπω ότι πρέπει σε ισότιμη βάση να γίνει η συνεργασία με το ΚΙΝΑΛ και με τα άλλα προοδευτικά κόμματα και κινήματα».

Συνεχίζοντας την παρέμβασή του ανέφερε: «Πιστεύω ότι μας έχουν δέσει χειροπόδαρα και για κάποια χρόνια ακόμη δυστυχώς δεν μπορείς να ασκήσεις πολιτική. Ναι μεν βγήκαμε από το πρόγραμμα αλλά είμαστε σε μία έντονη εποπτεία».

Ο κ. Τσοβόλας δεν δίστασε να ασκήσει κριτική στο ΚΙΝΑΛ για τη στάση που κρατά, υπογραμμίζοντας ότι «συνεχίζει τα λάθη που οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ σε συρρίκνωση, ενώ θα έπρεπε κάπως διαφορετικά να χειρίζεται το θέμα, αυτό που λέμε του προοδευτικού χώρου».

«Εγώ συμφωνώ για τη συγκρότηση του προοδευτικού χώρου του κεντροαριστερού», ξεκαθάρισε ο πρώην υπουργός.

Το ηχητικό της συνέντευξης Τσοβόλα:

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ