16-04-2021

Ποντιακές Οργανώσεις ζητούν την απομάκρυνση του Καιρίδη από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ (video)

Στο στόχαστρο ποντιακών σωματείων μπήκε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, Δημήτρης Καιρίδης, με αφορμή τα όσα ανέφερε σε μια διάλεξή του, στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο της Πολιτιστικής Εταιρίας, πριν από έναν χρόνο, σχετικά με τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο μιλώντας για τους δέκα μύθους που υπάρχουν για την εξωτερική πολιτική και την ελληνική διπλωματία, τόνισε: «Πάμε τώρα στον τρίτο μύθο. Ότι οι Έλληνες έχουν υπάρξει θύματα εθνοκαθάρσεων, γενοκτονιών, έχουμε και έναν πολλαπλασιασμό των γενοκτονιών και μια γενοκτολογία και γενοκτολαγνεία που δεν είχαμε… Ξαφνικά εμφανίζεται η Ποντιακή Γενοκτονία στα τέλη της δεκαετίας του ’80 για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Αποφασίζει το ελληνικό πολιτικό σύστημα και η Βουλή των Ελλήνων να αναγάγει τα δραματικά και τραγικά γεγονότα των Ελλήνων Ποντίων στη Μαύρη Θάλασσα σε γενοκτονία».

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ1:

Ο ίδιος, ωστόσο, διευκρινίζει ότι δεν αμφισβητεί την εξόντωση των Ποντίων, αλλά τις σκοπιμότητες κάτω από τις οποίες έγινε η αναγνώριση της Γενοκτονίας, μόλις το 1994. 

Οι ποντιακές οργανώσεις ζητούν την απομάκρυνσή του από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ