27-01-2021

Στην αντεπίθεση ο Παππάς για τη νέα ταινία του Κώστα Γαβρά

Με μια αιχμηρή ανακοίνωση απάντησε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς στα διαδικτυακά δημοσιεύματα, αναφορικά με την υπαγωγή της νέας ταινίας του Κώστα Γαβρά στις προβλέψεις του Νόμου για την ενίσχυση των οπτικοακουστικών παραγωγών.

Όπως σημειώνει ο κ. Παππάς, «είμαστε περήφανοι για τη θεσμοθέτηση και εφαρμογή του πλαισίου για την ενίσχυση των οπτικοακουστικών παραγωγών που επιλέγουν την Ελλάδα για τα γυρίσματά τους. Είμαστε ικανοποιημένοι που η πρωτοβουλία της Κυβέρνησης έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον 49 διεθνών και εγχώριων παραγωγών (38 εκ των οποίων έχουν εγκριθεί) και που η συνολική ιδιωτική επένδυση ξεπερνά τα 32 εκατ. ευρώ και οι νέες θέσεις εργασίας στον κλάδο τις 11.500».

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ δηλώνει ευτυχής που ο Κώστας Γαβράς επέλεξε την Ελλάδα για τη νέα ταινία, ενώ δεν παραλείπει να αφήσει αιχμές για συγκεκριμένο δημοσιογραφικό συγκρότημα, στο οποίο «χρεώνει» ότι επιχείρησε «να δημιουργήσει έναν ακόμη αντιπερισπασμό στα “γαλαζοπράσινα” σκάνδαλα».

«Είμαστε ευτυχείς που ο Κώστας Γαβράς επέλεξε την Ελλάδα για τη νέα του ταινία. Είμαστε ξεκάθαροι πως δεν θα επιχειρούσαμε καμία είδους λογοκρισία στο σενάριό του. Ο οίστρος του μιντιακού συστήματος Μητσοτάκη-Μαρινάκη να δημιουργήσει έναν ακόμη αντιπερισπασμό στα “γαλαζοπράσινα” σκάνδαλα, οδηγεί σε νέα σπασμωδικά και κωμικά δημοσιεύματα», υπογραμμίζει ο κ. Παππάς και καταλήγει:

«Το κακογυρισμένο έργο τους, δεν κόβει πλέον εισιτήρια».

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ