28-10-2020

Απανωτά «καρφιά» Σπηλιωτόπουλου για Μητσοτάκη

Σοβαρές αιχμές, αλλά και τις ενστάσεις του για την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΝΔ διατύπωσε σε μια αποκαλυπτική του συνέντευξη στην εκπομπή του Γιώργου Τράγκα ο υπουργός της ΝΔ επί των ημερών Κώστα Καραμανλή, Άρης Σπηλιωτόπουλος.

Μάλιστα, ο κ. Σπηλιωτόπουλος σε ανάρτησή του στο Facebook έδωσε τα βασικά σημεία της συνέντευξης, στα οποία κυριαρχεί η έντονη κριτική στις επιλογές του προέδρου της ΝΔ.

«Με εκφράζει η πολιτική Καραμανλή. Γνώμη μου ότι ο Κώστας Καραμανλής αν επιστρέψει δεν θα επιστρέψει ως κομματάρχης αλλά ως εθνικός ηγέτης αν το ζητήσουν φυσικά ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις του τόπου», σημειώνει ο κ. Σπηλιωτόπουλος χαρακτηρίζοντας ως «μέντορά» του τον πρώην πρωθυπουργό.

Ωστόσο, αναφορικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ. Σπηλιωτόπουλος δείχνει μάλλον απογοητευμένος«Ενθουσιάστηκα όταν εκλέχτηκε αρχηγός της ΝΔ. Δεν μπορώ να ισχυριστώ το ίδιο σήμερα», τονίζει.

«Όταν μου ζήτησαν να παραιτηθώ το έπραξα. Μου χρωστάει η ΝΔ δεν της χρωστάω. Έχω τεράστιες διαφορές σε πολιτικό και ιδεολογικό επίπεδο με τον Α. Γεωργιάδη και με τον Π. Τατσόπουλο. Η ΝΔ οφείλει να διατηρήσει τις αρχές και τις αξίες της», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός της ΝΔ, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα στην ηγεσία του κόμματος για τις επιλογές της.

Όσον αφορά στον Γιώργο Βουλγαράκη, ο κ. Σπηλιωτόπουλος εγκαλεί την ηγεσία της ΝΔ που τον άφησε αναξιοποίητο«Ο Γ. Βουλγαράκης δικαιώθηκε από την δικαστική του περιπέτεια. Θα ήταν χρήσιμος για την ΝΔ και απορώ με την ηγεσία της που δεν τον αξιοποίησε και τον άφησε να κατέβει ανεξάρτητος για τον δήμο της Αθήνας», υπογραμμίζει ο πρώην υπουργός της ΝΔ.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  Κορονοϊός: Σε καραντίνα ο Γιάννης Λοβέρδος - «Είμαι καλά»

Η ανάρτησή του για τα βασικά σημεία της συνέντευξης: