11-04-2021

Οι πέντε φωτογραφίες που πόσταρε ο Τσίπρας στο Instagram από τη Χάλκη

Πέντε φωτογραφίες ανάρτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram από το διήμερο ταξίδι του στην Τουρκία.

Αρχικά, ο έλληνας πρωθυπουργός πόσταρε τρεις φωτογραφίες μέσα από τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, όπου τον ξενάγησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

«Είχα τη χαρά να συναντηθώ σήμερα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Με ξενάγησε στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, τον τόπο που σπούδασε, όταν μικρό παιδί ακόμα, 15 χρονών, ήρθε από την Ίμβρο. Τον ευχαρίστησα ιδιαίτερα για αυτό. Η επαναλειτουργία της σχολής δεν θα ωφελήσει μόνο το Πατριαρχείο και την ορθοδοξία αλλά θα αποτελέσει ένα μήνυμα φιλίας, αλληλοκατανόησης και αδελφοσύνης ανάμεσα στους δύο λαούς», είναι το σχόλιο που συνοδεύει τις φωτογραφίες.

Στη συνέχεια ανέβασε στο Instagram δύο ακόμα φωτογραφίες, πιο χαλαρές. Στη μία φαίνεται ο ίδιος να χαιρετά πολίτες, ενώ στην άλλη είναι εικόνα της Χάλκης.

«Στη Χάλκη μας περίμενε μια έκπληξη που μας γεμίζει με αισιοδοξία: Η θερμή και εγκάρδια υποδοχή των πολιτών. Αυτή η ανταπόκριση είναι και η καρδιά της ελληνοτουρκικής φιλίας που θέλουμε να οικοδομήσουμε», είναι το σχόλιο του πρωθυπουργού.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ