27-02-2021

Σπάνια στιγμή στη Βουλή: Οι Συριζαίοι χειροκροτούν τη ΝΔ και τούμπαλιν

Μία σπάνια κοινοβουλευτική σύμπραξη στα χρονικά των τεσσάρων ετών αυτής της Βουλής, πραγματοποιήθηκε ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία στο ξεκίνημα της συζήτησης για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Μετά την κατάθεση πρότασης αντισυνταγματικότητας από τη Χρυσή Αυγή, τον λόγο πήρε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, καταφερόμενος σφοδρά εναντίον της φασιστικής οργάνωσης, στην οποία απαξιεί να απαντήσει.

«Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας αρνούμαι να τοποθετηθώ στην ένσταση αντισυνταγματικότητας της Χρυσής Αυγής. Αρνούμαι να τοποθετηθώ επί ενστάσεως κόμματος του οποίου πολιτικοί και ιδεολογικοί πρόγονοι παρέδωσαν τη Μακεδονία στους Βούλγαρους. Αρνούμαι να τοποθετηθώ επί ενστάσεως κόμματος που έχει τον αγκυλωτό σταυρό, αρνούμαι αυτούς που στο παρελθόν πρόδωσαν τον τόπο, τη Μακεδονία, το έθνος και τον λαό. Η Χρυσή Αυγή όταν χρησιμοποιεί την ελληνική σημαία αντιποιείται εθνικό σύμβολο», είπε ο Νίκος Δένδιας.

Στα λόγια του αυτά αντέδρασαν θετικά οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, χειροκροτώντας τον θερμά, κάτι που ανταπέδωσαν και οι «γαλάζιοι» βουλευτές όταν τον λόγο πήρε ο Σταύρος Κοντονής και ανέφερε πως «ταυτίζεται πλήρως με τα όσα είπε ο Δένδιας».

«Όσον αφορά το ζήτημα της ενστάσεως αντισυνταγματικότητας την οποία έθεσε ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να τονίσει στο κοινοβούλιο ότι ταυτίζεται απολύτως με τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας και δίνουμε ένα μήνυμα δημοκρατίας και υπεράσπισης του κοινοβουλευτισμού σε όλο τον ελληνικό λαό. Στους νεοναζί και τους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα δεν επιτρέπουμε να υπερασπίζονται το σύνταγμα. Το σύνταγμα το υπερασπίζονται τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου και όλες αυτές οι τερατολογίες που ακούστηκαν από τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής, μένουν στη μαύρη σελίδα του ελληνικού κοινοβουλίου. Και σε αυτούς που επέτρεψαν να είναι σήμερα εδώ και να μιλάνε οι προδότες της δημοκρατίας, οι προδότες του έθνους για το σύνταγμα και τη δημοκρατία», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ