09-05-2021

Τετ α τετ Καμμένου με Μπαλτάκο στη Βουλή – Κάλεσμα σε 45 πρώην υπουργούς της ΝΔ

Το κατώφλι του γραφείου του Πάνου Καμμένου στη Βουλή πέρασε το μεσημέρι της Τρίτης ο Παναγιώτης Μπαλτάκος, δίνοντας εκ νέου τροφή στα σενάρια περί επικείμενων συνεργασιών του προέδρου των ΑΝΕΛ.

Μάλιστα, μετά τη συνάντηση, μιλώντας σε δημοσιογράφους υποστήριξαν πως απευθύνουν κάλεσμα στους 45 πρώην υπουργούς της ΝΔ που βρίσκονται εκτός Βουλής, ενώ ο κ. Καμμένος έκανε γνωστό ότι είναι αποφασισμένος να στηρίξει ενδεχόμενη πρόταση μομφής της Νέας Δημοκρατίας εναντίον της κυβέρνησης, σχετικά με το Μακεδονικό.

«Με τον κ. Μπαλτάκο έχουμε μια στενή σχέση εδώ και χρόνια. Συνεργαστήκαμε στενά στην υπόθεση της Siemens. Έχουμε κοινούς προβληματισμούς. Η υπόθεση της Συμφωνίας των Πρεσπών μας οδηγεί στο να μοιραστούμε ότι συμπολίτευση και αξιωματική αντιπολίτευση έχουν από κοινού αποφασίσει την παράδοση του ονόματος Μακεδονία, κάτι στο οποίο και οι δυο μας αντιτιθέμεθα. Κάναμε μια συζήτηση, μοιραστήκαμε τους προβληματισμούς και ξεκινήσαμε έναν διάλογο για το πως μπορούν να βρεθούν οι συνέργειες που θα οδηγήσουν σε μια κοινή προσπάθεια στο μέλλον. Μιλάμε για εκλογική συνεργασία», τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Από την πλευρά του, ο κ. Μπαλτάκος είπε: «Η Ελλάδα χρειάζεται ένα κόμμα το οποίο θα έχει έναν αμιγώς δεξιό χαρακτήρα. Είναι ένα κόμμα που λείπει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τους δικούς μου υπολογισμούς υπάρχουν 45 πρώην υπουργοί της Ν.Δ εκτός Βουλής. Εκείνο που εγώ θα ήθελα είναι να κάνουμε ένα ευρύτατο προσκλητήριο σε αυτούς τους υπουργούς. Όσοι εξ αυτών δεν θέλουν ή δεν μπορούν ΟΚ. Σε αυτούς θέλουμε να απευθυνθούμε για τηδημιουργία ενός μετώπου με σκοπό πλέον την προσπάθεια έτσι ώστε το όνομα της Μακεδονίας να μην περάσει στα χέρια των Σκοπιανών».

Όταν ρωτήθηκε αν υπάρχουν κάποιοι που αποκλείονται από αυτή την προσπάθεια, δεν απέκλεισε κανέναν, λέγοντας «σε μια τέτοια προσπάθεια, δεν θα αρχίσουμε με αποκλεισμούς». Όταν δε ρωτήθηκε συγκεκριμένα για τον Κυριάκο Βελόπουλο, απάντησε ξανά πως «δεν αποκλείεται κανένας».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ