07-05-2021

Καλά και τα ελληνορωσικά, αλλά ο Τσίπρας είχε να πει και για γραβάτες και μηχανές

Μία συνέντευξη με πολύ «ζουμί» για μια σειρά από πολιτικά αλλά και παραπολιτικά θέματα έδωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στον δημοσιογράφο Mikhail Gusman για την εκπομπή «Formula of Power», επ’ αφορμής της επίσκεψής του στη Μόσχα.

Ο έλληνας πρωθυπουργός ρωτήθηκε αρχικά για το επίπεδο των διμερών σχέσεων Ελλάδας – Ρωσίας, ο δημοσιογράφος όμως ήθελε να μάθει και για άλλα. Όπως για τις γραβάτες που δεν φοράει, αλλά και για τα νιάτα του ως easy rider.

«Πριν από μερικά χρόνια κύριε Πρωθυπουργέ είχατε πει ότι θα φορέσετε γραβάτα, όταν η Ελλάδα απαλλαγεί από τα χρέη. Συμπεραίνοντας από το γεγονός ότι σήμερα δεν φοράτε γραβάτα, η Ελλάδα έχει ακόμα κάποια χρέη. Είναι αλήθεια ότι αναλάβατε τη χώρα σε δύσκολη κατάσταση, αλλά η κατάσταση γίνεται όλο και καλύτερη, και εδώ, φυσικά, ο δικός σας ρόλος είναι μεγάλος. Πρώτον, πώς το πετύχατε και τι χρειάζεται, κατά τη γνώμη σας, επιπλέον να γίνει για να φορέσετε γραβάτα», τον ρώτησε ο ρώσος δημοσιογράφος για να λάβει την εξής απάντηση: Πρέπει να γνωρίζετε ότι τη φόρεσα τη γραβάτα. Τη φόρεσα όταν πετύχαμε μια πολύ σημαντική συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους μας που ουσιαστικά εξομαλύνει τη δυνατότητα αποπληρωμής αυτών των χρεών…

Στη συνέχεια ο Mikhail Gusman τον ρώτησε: Κύριε Πρωθυπουργέ, γνωρίζω στο παρελθόν χρησιμοποιούσατε μηχανή για τη μετακίνηση σας, τώρα αυτοκίνητο. Ποιο είναι πιο κοντά σε εσάς, η μηχανή της νιότης σας ή το πρωθυπουργικό αυτοκίνητο;

Και η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα: Σίγουρα οι μοτοσικλέτες. Ξέρετε το να μπορεί κανείς να οδηγεί με ασφάλεια, αλλά να τρέχει με μία μοτοσικλέτα σου δίνει μεγάλη αίσθηση ελευθερίας. Είναι ένα αναντικατάστατο συναίσθημα που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια το έχω στερηθεί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ