08-03-2021

Κόντρα υπ. Εργασίας- ΝΔ για την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης

Κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στο υπουργείο Εργασίας και τη Συγγρού με αφορμή την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Η ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση για πολιτική απάτη με αφορμή όπως επισημαίνει σε ανακοίνωση την αναδρομική μείωση των συντάξεων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Συγγρού, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, με εγκύκλιό του, ομολογεί ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει συνταξιοδότηση μετά τα 67 χρόνια και μάλιστα με μειωμένη σύνταξη. «Όλα όσα έλεγαν προεκλογικά ο κ. Τσίπρας και ο συνέταιρός του κ. Καμμένος καταρρέουν» αναφέρει η ανακοίνωση.

Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργείου όπου κατηγορεί τη ΝΔ για υποκρισία. «Οι ισχυρισμοί του κόμματος της ΝΔ περί δήθεν νέων αυξήσεων των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης πέραν των αυξήσεων στις οποίες προέβη η κυβέρνηση Σαμαρά, είναι απολύτως ψευδή, πολύ περισσότερο όταν είναι γνωστό ότι καμία εγκύκλιος δεν αλλάζει νόμο!» αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου και δίνει λεπτομερή στοιχεία για τους νόμους που αυξάνουν τα όρια ηλικίας. Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το υπουργείο:
• «Η πρόβλεψη του Ν.3863/2010 («νόμος Λοβέρδου») για ενδεχόμενο αύξησης των ορίων ηλικίας εκπληρώθηκε με το Ν. 4093/2012 («Μεσοπρόθεσμο» κυβέρνησης Σαμαρά) που αύξησε τα όρια από το 60Ο στο 62Ο και από το 65Ο στο 67Ο έτος ηλικίας. Οι αναφορά στο προσδόκιμο όριο δεν σχετίζεται σε καμία περίπτωση με νέες αυξήσεις ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Αυτό έχει προσδιοριστεί από την ΕΛΣΤΑΤ και τη Eurostat, με αυστηρά επιστημονικά μετρήσιμα δεδομένα και έχει ενσωματωθεί στους προαναφερθέντες νόμους. Συνεπώς, δεν προκύπτει νέα αύξηση αυτών των ορίων ηλικίας ούτε από το νόμο, ούτε από την εγκύκλιο.
• H εγκύκλιος που εκδόθηκε χθες αφορά μόνο στα ποσά των κατώτατων ορίων συντάξεων γήρατος (πρόωρες συνταξιοδοτήσεις) και όχι σε συντάξεις άλλων κατηγοριών (αναπηρίας, παραπληγικών, βαρέων κλπ).
• Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης εργάζεται στην κατεύθυνση της συνολικής μεταρρύθμισης του συστήματος της Κοινωνικής Ασφάλισης με σκοπό τη βιωσιμότητα και την ενίσχυσή του, έτσι ώστε να διαφυλαχθούν τα ασφαλιστικά δικαιώματα και να τεθούν οι βάσεις για ένα δίκαιο και βιώσιμο Ασφαλιστικό Σύστημα.
Επιτέλους, και η υποκρισία έχει τα όριά της!» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Πηγή φωτογραφίας: sooc

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ