13-04-2021

Καπα Research: 3 στους 4 συμφωνούν με τη διαπραγμάτευση Τσίπρα για τις συντάξεις

Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα που δίνει πρόσφατη δημοσκόπηση που έγινε από την εταιρία Καπα Research για λογαριασμό της εφημερίδας Έθνος.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 76% θεωρεί πως η διαπραγμάτευση του Αλέξη Τσίπρα για τη μη περικοπή των συντάξεων είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ το 68% θεωρεί ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και πρώτη προτεραιότητα η αύξηση του κατώτατου μισθού.

Ένα 64% τάσσεται υπέρ της μείωσης της φορολογίας των επιχειρήσεων και των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες και παράλληλα το 53% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι θα έχουν θετική επίδραση τα εξαγγελθέντα μέτρα σε αντίθεση με το 21% που θεωρεί το αντίστροφο.

Το 38% τάσσεται υπέρ της ανάδειξης του διλήμματος «θα πάμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω στις σπατάλες, τη διαπλοκή και τη ρεμούλα» που έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ και το 70% θεωρεί πως η ΔΕΘ είναι πολύ σημαντικός θεσμός για την προβολή και ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας. Σε αντίθεση μόνο το 29% θεωρεί λιγότερο σημαντικό τον θεσμό.

Το 34% θεωρεί πως η ΔΕΘ θα επιδράσει θετικά στην ενίσχυση της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας στα Βαλκάνια, το 33% πιστεύει ότι η ΔΕΘ θα επιδράσει θετικά στην προώθηση νέων τεχνολογιών και νεοφυών επιχειρήσεων ενώ το 23% ότι η ΔΕΘ είναι “μοχλός” για προσέλευση επενδύσεων στην Ελλάδα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ