25-10-2020

Συλλυπητήρια του πολιτικού κόσμου για τον θάνατο της Αλίκης Γιωτοπούλου Μαραγκοπούλου

Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε ο πολιτικός κόσμος για τον θάνατο της Αλίκης Γιωτοπούλου – Μαραγκοπούλου, καθηγήτριας Εγκληματολογίας και εμβληματικής μορφής του κινήματος για την ισότητα των γυναικών που πέθανε σε ηλικία 101 ετών.

Συλλυπητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας

«Η Αλίκη Γιωτοπούλου-Μαραγκοπούλου μας αφήνει, ως θεσμική και πολιτική παρακαταθήκη, μιαν εμβληματική ακαδημαϊκή πορεία και έναν συνεπή -κατ’ εξοχήν δε ασυμβίβαστο- αγώνα υπεράσπισης των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου».

Τα παραπάνω αναφέρει στο συλλυπητήριο μήνυμα του για το θάνατο της Αλίκης Γιωτοπούλου –Μαραγκοπούλου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Συλλυπητήρια του Προέδρου της Βουλής Ν. Βούτση

Τα συλλυπητήριά του για την απώλεια της Αλίκης Γιωτοπούλου Μαραγκοπούλου εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής Νικόλαος Βούτσης, χαρακτηρίζοντάς την μια εμβληματική προσωπικότητα στον αγώνα για την προάσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου και την ουσιαστική ισότητα των φύλων.

«Η Αλίκη Γιωτοπούλου Μαραγκοπούλου υπήρξε μια εμβληματική μορφή στον αγώνα για την προάσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου και την ουσιαστική ισότητα των φύλων. Διακεκριμένη νομικός με διεθνή ακτινοβολία, πρώτη γυναίκα που εκλέχθηκε πρύτανης, και μάλιστα δύο φορές, σε ελληνικό πανεπιστήμιο, έβαλε τη σφραγίδα της σε μεγάλες τομές της εθνικής μας νομοθεσίας που προωθούσαν την ισότητα των φύλων και τον αδιαπραγμάτευτο σεβασμό της ανθρώπινης προσωπικότητας», τονίζει στην συλλυπητήρια δήλωσή του ο κ. Βούτσης.

Και συνεχίζει: «Η αφιέρωσή της στις μεγάλες αυτές αξίες και το πολυσχιδές έργο της αποτελούν παρακαταθήκη για την κοινωνία μας, ώστε να επαγρυπνεί για τη διαφύλαξή τους. Στους οικείους της εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου».

Συλλυπητήρια ΣΥΡΙΖΑ

Θερμά συλλυπητήρια για τον θάνατο της Αλίκης Γιωτοπούλου -Μαραγκοπούλου, μιάς «ιστορικής μορφής» εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, στην οποία αναφέρει:

«Εκφράζουμε τη θλίψη μας για τον θάνατο της Αλίκης Γιωτοπούλου-Μαραγκοπούλου, μιας ιστορικής μορφή του κινήματος για την ισότητα των φύλων, μιας συνεπούς και αταλάντευτης αγωνίστριας για την ελευθερία και τα δικαιώματα του ανθρώπου, μιας καθηγήτριας με εμβληματική ακαδημαϊκή πορεία μιας κορυφαίας νομικού, της πρώτης γυναίκας πρύτανη σε ελληνικό πανεπιστήμιο.

Οι αξίες και τα ιδανικά που υπηρέτησε πιστά καθ’ όλη τη διάρκεια του βίου της, καθώς και το πλούσιο έργο της, αποτελούν πολύτιμη παρακαταθήκη για τις μελλοντικές γενιές.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της».

Συλλυπητήριο μήνυμα του υπουργού Δικαιοσύνης

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  Χρυσοχοΐδης για τη μη σύλληψη Παππά: «Λιντσάρισμα» οι επικρίσεις

Τα θερμά του συλλυπητήρια για το θάνατο της Αλίκης Γιωτοπούλου- Μαραγκοπούλου, εξέφρασε στους οικείους της με δήλωσή του ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μιχάλης Καλογήρου.

«Ο θάνατος της Αλίκης Γιωτοπούλου- Μαραγκοπούλου καθιστά τον κόσμο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της Ισότητας των Φύλων φτωχότερο», τονίζει ο υπουργός και προσθέτει: «Η Αλίκη Γιωτοπούλου- Μαραγκοπούλου απέδειξε με τη ζωή και το έργο της πως τα Ανθρώπινα Δικαιώματα πρέπει να κατοχυρώνονται για όλες και όλους. Η σκληρή κριτική που άσκησε στα μνημονιακά προγράμματα και τις επιπτώσεις του στα Ανθρώπινα Δικαιώματα ας γίνει οδηγός μας στη μεταμνημονιακή εποχή. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους της».

Συλλυπητήρια από το “Ποτάμι”

Μια ακούραστη αγωνίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ισότητας των φύλων και πρώτη Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, μια διαπρεπής πανεπιστημιακός, μια σπουδαία γυναίκα, μια επιφανής προσωπικότητα, η Αλίκη Γιωτοπούλου-Μαραγκοπούλου, δεν είναι πια μαζί μας.

Γιάννα Παναγοπούλου(μέλος της ΜΕΣΥΑ)/ Τομέας Δικαιοσύνης

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  Βουλευτής της ΝΔ ομολογεί: Να είμαστε ειλικρινείς, δεν υπάρχει προστασία α' κατοικίας

Λαφαζάνης: Πραγματική αγωνίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της γυναικείας ισότητας

Στο συλλυπητήριο μήνυμά του προς τους οικείους της Αλίκης Γιωτοπούλου-Μαραγκοπούλου, ο γραμματέας του Π.Σ. της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, παράλληλα με τη βαθιά θλίψη του για την απώλειά της, επισημαίνει: «Την γνώρισα και την θαύμασα ως πραγματική αγωνίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της γυναικείας ισότητας αλλά και για την αφοσίωσή της στην υπεράσπιση της Κυπριακής υπόθεσης, των εθνικών μας θεμάτων, της εθνικής μας ανεξαρτησίας και της κοινωνικής απελευθέρωσης».