21-04-2021

«Ένα ευχαριστώ σε όσους συνέβαλλαν στην επούλωση πληγών από τις φονικές πυρκαγιές»

Mε γραπτή του δήλωση, ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς τους πολίτες και τους φορείς για τη συνεισφορά τους προς τους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται από τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική.

«Για την αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών που προκλήθηκαν από την πρωτοφανή πυρκαγιά τη Δευτέρα 23 Ιουλίου η κυβέρνηση κάλεσε και καλεί φορείς και ιδιώτες εσωτερικού και εξωτερικού να προσφέρουν όσο και ό,τι μπορούν. Προς τούτο άνοιξε στην Τράπεζα της Ελλάδος και ένα ειδικό λογαριασμό. Μετά από επικοινωνία που έχει ξεκινήσει, υπάρχει ήδη μεγάλη ανταπόκριση, είτε με καταθέσεις στον Ειδικό Λογαριασμό είτε με την ανάληψη συγκεκριμένου αντικειμένου» σημειώνει ο κ. Φλαμπουράρης.

Στη δήλωσή του ευχαριστεί, επίσης, «για την ανταπόκριση τους, το Ίδρυμα Νιάρχος για τη διάθεση 25 εκατ. ευρώ, ποσό που θα διατεθεί για την ενίσχυση των πυροσβεστικών μέσων, τη Motor Oil για την αποκατάσταση του Λύρειου Ορφανοτροφείου, το Ίδρυμα Λάτση για τη διάθεση 5 εκατ. ευρώ, τον όμιλο Κοπελούζου για την παροχή 2 εκατ. ευρώ προς αποκατάσταση μόνιμων κατοικιών ανθρώπων με χαμηλά εισοδήματα στις πληγείσες περιοχές και το Ιδρυμα Ωνάση για τη διάθεση 5 εκατ. ευρώ».

Καταλήγοντας ο κ. Φλαμπουράρης ευχαριστεί «τους χιλιάδες επώνυμους και ανώνυμους που με κάθε μέσο προσπαθούν να συμβάλουν στην προσπάθεια επούλωσης των πληγών».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ