14-04-2021

Η αποστομωτική απάντηση γυναικών του «Ρήγα Φεραίου» στον Παπαπαναγιώτου

Μετά την παραδοχή του φερόμενου ως συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη,  Μπάμπη Παπαπαναγιώτου ότι η συντάκτρια της οργισμένης επιστολής προς τον Αλέξη Τσίπρα με τίτλο: «Άκου να σου πω Αλέξη, τώρα που έθαψα τους νεκρούς μου», είναι η σύζυγός του, ο εν λόγω δημοσιογράφος κατηγόρησε τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη για σεξιστική επίθεση στην περιβόητη «Αννίτα Π.», χωρίς ωστόσο να υπολογίζει την αντίδραση γυναικών του «Ρήγα Φεραίου».

Συγκεκριμένα, γυναίκες του «Ρήγα Φεραίου» σε απάντησή τους προς τον Μπάμπη Παπαπαναγιώτου, αναφέρουν μεταξύ άλλων πως «η ιστορία τους ποτέ δεν θα τους επέτρεπε να γίνουν τώρα χαλάκι για να σκουπίσουν τα πόδια τους και πλυντήριο για να ξεπλυθούν αδιάντροποι τυμβωρύχοι».

«Οι γυναίκες και οι άνδρες, τα κορίτσια και τα αγόρια του «Ρήγα Φεραίου» παλιέ μας γνώριμε Μπάμπη Παπαπαναγιώτου, ως μέλη της οργάνωσής τους αποτέλεσαν την νεολαία της κομμουνιστικής ανανέωσης, πάλεψαν για την κοινωνική απελευθέρωση, αναζήτησαν το ανθρώπινο πρόσωπο του σοσιαλισμού. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι, όποιο δρόμο κι αν ακολούθησαν έκτοτε, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, πορεύτηκαν με αξιοπρέπεια», τονίζουν και προσθέτουν:

«Το γεγονός πως αν και σε ρόλο, πλέον, κομματικού στελέχους της δεξιάς –και σήμερα, μάλιστα, της πολλάκις ακροδεξιάς κατεύθυνσης Νέας Δημοκρατίας– αισθάνεσαι την ανάγκη για να μπορέσεις να επιπλεύσεις, να αναφερθείς στο σύντομο αριστερό παρελθόν σου (που να βρεθούν άλλωστε φεμινισμός, δικαιώματα, οικολογία, όραμα στο σημερινό πολιτικό σου στρατώνα) δείχνει και την τραγική αδυναμία των επιλογών σου».

«Είναι αλήθεια, ότι, αν, για να καλύψεις τα χάλια σας, δεν αναφερόσουν στο κοινό παρελθόν μας, δεν θα αφιερώναμε ούτε λέξη προς απάντησή σου. Είναι δύσκολο, όμως, όσο και βέβηλο, να εκποιηθεί η ιστορία της «ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος» για να προσφέρει ο οποιοσδήποτε υπηρεσίες, στον κάθε κ. Μητσοτάκη και στο κάθε νέο αφεντικό του», καταλήγουν στην απάντησή τους προς τον εν λόγω δημοσιογράφο.

Την απάντηση υπογράφουν οι: Όλγα Αθανίτη, Νάντια Κουλουμπή, Ιωάννα Λάμπρου, Ελευθερία Ι. Παπουτσάκη, Διαμάντω Παυλοπούλου και Τέτα Χονδρορίζου.

Το σχόλιο Παπαπαναγιώτου που προκάλεσε την αντίδραση γυναικών του «Ρήγα Φεραίου»:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ