16-05-2021

Σκηνικό έντασης στα γραφεία των ΑΝΕΛ στα Χανιά (video)

Ένταση σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας έξω από τα καινούρια γραφεία των ΑΝΕΛ στο κέντρο των Χανίων, από συγκεντρωμένους διαδηλωτές που εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τη στάση του κόμματος, όσον αφορά στη συμφωνία με την ΠΓΔΜ για το ονοματολογικό.

Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα για τη Μακεδονία, ενώ αποδοκίμασαν την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και μέλη των ΑΝΕΛ, οι οποίοι βρίσκονταν μέσα στα γραφεία, για την τελετή εγκαινίων τους.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Δευτέρας, ακτιβιστές έκαναν παρέμβαση στα γραφεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων, στη Λεωφόρο Συγγρού, πετώντας σανό στην είσοδο.

Έλενα Κουντουρά: Στόχος της πρότασης δυσπιστίας ήταν η αποσταθεροποίηση – Οι ΑΝΕΛ δεν υποκύψαμε στον εκβιασμό

Σε δηλώσεις της μέσα από τα γραφεία των ΑΝΕΛ, η κ. Κουντουρά μίλησε για την επίμαχη συμφωνία με τα Σκόπια και τη στάση που έχουν κρατήσει οι ΑΝΕΛ.

Η υπουργός, εξαπέλυσε βολές στην αντιπολίτευση για την πρόταση δυσπιστίας σε βάρος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, αναφέροντας ότι ήταν μια «υποκριτική πράξη»  που στόχο είχε να οδηγήσει τη χώρα σε αποσταθεροποίηση και να ρίξει την κυβέρνηση. Υπεραμύνθηκε των επιλογών του προέδρου του κόμματος Πάνου Καμμένου και του κόμματος, σημειώνοντας ότι παραμένουν συνεπείς στις θέσεις και τις δεσμεύσεις τους, ενώ ταυτόχρονα υποστήριξε ότι δεν υπάρχει συμφωνία με τα Σκόπια που να έχει τεθεί σε ισχύ και σε περίπτωση που αυτή έρθει στη Βουλή, οι ΑΝΕΛ θα την καταψηφίσουν.

Πηγές: flashnews.gr, zarpa.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ