06-05-2021

Πλησιάζει το «διαζύγιο» ΚΙΝΑΛ και Ποταμιού – Το βράδυ της Δευτέρας η κρίσιμη σύσκεψη

Σύσκεψη με ηγετικά στελέχη και βουλευτές του Ποταμιού συγκαλεί το βράδυ της Δευτέρας ο Σταύρος Θεοδωράκης. Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν οι πολιτικές εξελίξεις μετά και την ανοιχτή διαφωνία του επικεφαλής του Ποταμιού με τη Φώφη Γεννηματά στο θέμα της συμφωνίας για την ονομασία της ΠΓΔΜ.

Παράλληλα, ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε σε συνέντευξή του ότι δεν προτίθεται να μπει στην κυβέρνηση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Αν φύγει ο Καμμένος και οι ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση είναι σαφές ότι δεν υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία. Και πάμε σε εκλογές», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού και πρόσθεσε ότι «πρέπει κανείς να έχει πολλή φαντασία για να συζητά τη συμμετοχή του Ποταμιού στην κυβέρνηση. Ή έστω τη στήριξη του Ποταμιού στην κυβέρνηση. Η θέση μας είναι και θα παραμείνει στην αντιπολίτευση».

Στο κρίσιμο ερώτημα αν το Ποτάμι θα αποχωρήσει από το Κίνημα Αλλαγής, ο Σταύρος Θεοδωράκης υπογραμμίζει ότι «είμαστε από τους συνιδρυτές του Κινήματος Αλλαγής. Δεν θα μείνουμε όμως για να σιγουρέψουμε το μέλλον μας. Θα μείνουμε μόνο αν αυτή η ένωση δυνάμεων εγγυάται τη μεγάλη πολιτική αλλαγή που θέλουμε. Φοβούμαι όμως ότι οι τελευταίες αποφάσεις σε κρίσιμα θέματα αλλά και ο τρόπος που λαμβάνονται κινούνται στον αντίποδα της κοινής μας δέσμευσης – όλων μας, και της Φώφης Γεννηματά – ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν θα είναι ένα ΠΑΣΟΚ plus».

Τέλος, επαναλαμβάνει ότι θα στηρίξει τη συμφωνία για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ. «Το να ψηφίσουμε τη συμφωνία ή να ψηφίσουμε κάποιο άλλο ωφέλιμο για την κοινωνία νομοθέτημα, αυτό δεν μας κατατάσσει στην συμπολίτευση. Ο κόσμος θέλει από όλους μας μια δημιουργική δράση», αναφέρει ο επικεφαλής του Ποταμιού.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ