15-05-2021

Δημοτικός σύμβουλος Παγγαίου παρακινεί να σπάσουν τα μαγαζιά των Αριστερών (video)

Σε παρακίνηση εγκληματικών πράξεων κατά Αριστερών προέβη ο πρώην πρόεδρος της δημοτικής οργάνωσης ΝΔ Ελευθερών και δημοτικός σύμβουλος Παγγαίου, Χρήστος Πριονίδης. Μερικές ώρες μετά και αφού είχαν δημοσιοποιηθεί τα όσα είπε κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου προχώρησε σε διορθωτική δήλωση, στην οποία υπογράμμισε ότι χρησιμοποίησε μια άστοχη φράση χωρίς να ζητήσει συγγνώμη.

Επί λέξει πρότεινε «Να σταμπάρουμε ποιά είναι τα μαγαζιά των Αριστερών, να πάμε να τα σπάσουμε. Όπως έκαναν κι αυτοί στην Αθήνα. Να σταμπάρουμε ποιά είναι τα αυτοκίνητα των Αριστερών, να πάμε να τα σπάσουμε. Όπως έκαναν αυτοί στην Αθήνα. Να δούνε πόσα απίδια έχει ο σάκος». Τα παραπάνω ειπώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής 15 Ιούνη μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, στη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης που συγκάλεσε ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, προκειμένου να εκδώσει ψήφισμα κατά της Κυβέρνησης και να ανακοινώσει τη ναύλωση λεωφορείων για τη μεταφορά διαδηλωτών στις Πρέσπες, την ημέρα της υπογραφής.

Το «Κόκκινο Καβάλας» δημοσίευσε το ηχητικό ντοκουμέντο όλων όσων είπε ο Χρήστος Πριονίδης. Ακούστε από το 17:36 και έπειτα:

«Χρησιμοποίησα μια άστοχη φράση. Ήμουν υπερβολικός και λάθος»

Τη Δευτέρα και αφού είχαν γίνει γνωστά τα όσα είπε κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου, είπε: «Σχετικά με την τοποθέτηση μου περί του Μακεδονικού ζητήματος στο δημοτικό συμβούλιο της 15ης Ιουνίου θέλω να δηλώσω τα εξής: Αισθάνομαι προδομένος, όπως και πολλοί άλλοι έλληνες και λειτούργησα με βάση το συναίσθημα και όχι τη λογική. Φυσικά και δεν το εννοούσα αλλά ούτε και προέτρεψα οποιοδήποτε να χρησιμοποιήσει βία και ούτε πρόκειται να το κάνω. Αυτό το αποδεικνύει και η έως τώρα πορεία μου. Ασχολούμαι με τα κοινά επειδή αγαπώ τον τόπο μου. Όταν νιώθω ότι πάνε να μου τον πάρουν αισθάνομαι πληρωμένος και φορτίζομαι έντονα συναισθηματικά. Πάνω στην αγανάκτηση μου χρησιμοποίησα μια άστοχη φράση, όπου τώρα που είμαι ψύχραιμος καταλαβαίνω πως ήμουν υπερβολικός και λάθος».

ΣΥΡΙΖΑ: Καλούμε τον Μητσοτάκη να αποπέμψει άμεσα το στέλεχός του

Ανακοίνωση για το ζήτημα εξέδωσε τη Δευτέρα ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας τα εξής: «Ο εθνικιστικός κατήφορος και το εμπόριο πατριωτισμού της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Μητσοτάκη, το οποίο τροφοδοτεί τις χυδαιότητες της Χρυσής Αυγής, λαμβάνει πλέον επικίνδυνες διαστάσεις, αφού εξαπλώνεται και στο στελεχιακό δυναμικό της ΝΔ.

Πρόσφατο παράδειγμα αποτελούν οι άθλιες δηλώσεις του Δημοτικού Συμβούλου Παγγαίου και τοπικού στελέχους της Ν.Δ. Χρήστου Πριονίδη, ο οποίος, από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου την περασμένη Παρασκευή, κάλεσε σε πογκρόμ εναντίον των αριστερών, για σπάσιμο των μαγαζιών και των αμαξιών τους και απείλησε με «εμφύλιο πόλεμο», σε ένα κρεσέντο ακροδεξιού και ομοφοβικού λόγου.

Εκτός από τις νομικές συνέπειες που επισείουν τέτοιες φασιστικές δηλώσεις, η χυδαιότητα του στελέχους της Ν.Δ. προσβάλλει ευθέως όλους τους δημοκρατικούς πολίτες ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης και  πρέπει να καταδικαστεί από όλα τα κόμματα.

Το ακραίο αυτό παραλήρημα βαραίνει πλήρως την ηγεσία της Ν.Δ. Καλούμε τον πρόεδρο της Ν.Δ., Κυριάκο Μητσοτάκη, να αποπέμψει άμεσα το στέλεχός του, με το οποίο μάλιστα περιχαρής φωτογραφιζόταν,  και να πάρει έμπρακτα αποστάσεις από τον φασιστικό, εθνικιστικό και ομοφοβικό λόγο».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ