07-05-2021

Συγκίνηση στον πολιτικό κόσμο από τον θάνατο του Κώστα Πολίτη

Βαθιά συγκινημένος είναι ο πολιτικός κόσμος της χώρας από τον θάνατο ενός ανθρώπου «σύμβολο» για τον χώρο του ελληνικού αθλητισμού και συγκεκριμένα του μπάσκετ, του Κώστα Πολίτη.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τον θάνατο του Κ. Πολίτη:

«Ο θάνατος του Κώστα Πολίτη γεμίζει με θλίψη τον ελληνικό αθλητισμό και όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες.

Ο Κ. Πολίτης ήταν ο προπονητής που οδήγησε την Εθνική Ελλάδος μπάσκετ στην ιστορική κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωμπάσκετ του 1987, μέσα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Η επιτυχία αυτή έθεσε τα θεμέλια για την εδραίωση του ελληνικού μπάσκετ σε μια από τις κορυφαίες δυνάμεις του κόσμου.

Εκτός όμως από σπουδαίος παίκτης και προπονητής του μπάσκετ, ο Κ. Πολίτης ήταν ένας ενεργός πολίτης που άφησε το δικό του στίγμα στην αγαπημένη του πόλη, την Καισαριανή, ένας άνθρωπος που βίωσε τους αγώνες και τις αγωνίες της Αριστεράς. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Ένωση Κεντρώων: Εμφύσησε το πνεύμα του αθλητή

«H Ένωση Κεντρώων εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για τον θάνατο του Κώστα Πολίτη. Στα χέρια του, το ελληνικό μπάσκετ μεγαλούργησε και κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης το 1987» αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος.

«Ο Κώστας Πολίτης, με πάθος και αγάπη για αυτό που έκανε, εμφύσησε στους αθλητές το πνεύμα του νικητή και το “ευ αγωνίζεσθαι”. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του» προσθέτει η Ένωση Κεντρώων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ