20-04-2021

Φοιτητές στην Κίνα στριμώχνονται για selfie με τον… Παπανδρέου (εικόνες)

Στην Ελλάδα μπορεί να μην είναι «ευδιάκριτη» η «αξία» του με αποτέλεσμα να «εξοστρακιστεί» από την κεντρική πολιτική σκηνή, ωστόσο στην Κίνα υπάρχουν κάποιοι που μπορεί να έχουν μια διαφορετική άποψη.

Ο λόγος για τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος βρίσκεται στην Κίνα για επτά διαλέξεις έως τις 30 Μαΐου, όπου μιλάει για την Ελλάδα και τις ευρωπαϊκές αξίες.

Σύμφωνα με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, χιλιάδες κινέζοι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για την Ελλάδα και την ιστορία της, τις αξίες και τα χαρακτηριστικά του ευρωπαϊκού οράματος, την ανάγκη συνεργασίας σε παγκόσμιο επίπεδο για την αντιμετώπιση της ανισότητας και φτώχειας, το μεγάλο έλλειμμα δημοκρατίας, τη συγκέντρωση πλούτου στα χέρια των λίγων, την κλιματική αλλαγή και την προώθηση της ειρηνικής διευθέτησης των διαφορών σε μια σειρά από διαλέξεις του Γιώργου Παπανδρέου, Προέδρου του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών και Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, σε Πανεπιστήμια της Κίνας, από τις 23 μέχρι τις 30 Μαΐου.

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του ΚΙΔΗΣΟ, η συμμετοχή νέων στις ομιλίες αλλά και το ενδιαφέρον για την Ελλάδα, τον πολιτισμό της και την εμπειρία της οικονομικής κρίσης είναι μεγάλη.

Ο Γιώργος Παπανδρέου είχε και έχει προγραμματισμένες ομιλίες στο Κεντρικό Ινστιτούτο Σοσιαλισμού, στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Γιαντσίνγκ και την Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πεκίνου, το Πολυτεχνείο της Σαγκάης, το Κολέγιο Γκούνγκσα της Χαρμπίν, την Σχολή Πολιτικών Μηχανικών της Βουχάν και το Πανεπιστήμιο Γιουνάν της πόλης Κουνμίνγκ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ