16-05-2021

«Ναι αλλά για το ΔΝΤ δεν λέτε» η απάντηση Σπυράκη για ΠΓΔΜ

Την τέχνη του «αποφεύγειν» φαίνεται ότι έχει τελειοποιήσει η Μαρία Σπυράκη, η οποία σαν εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας «σφύριξε αδιάφορα» στα όσα ετέθησαν σχετικά με τη στάση του κόμματός της σε συμφωνία για το Σκοπιανό.

Μπροστά στη συμφωνία που αναμένεται να έρθει στη Βουλή και τη στάση που θα κρατήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η Μαρία Σπυράκη έδωσε καίρια απάντηση: Ο Κατρούγκαλος δεν έλεγε για το ΔΝΤ και τις συντάξεις;

Πιο αναλυτικά, οι δημοσιογράφοι του Real Fm έθεσαν στην εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας το ζήτημα της υπερψήφισης της πρότασης για την ΠΓΔΜ, λέγοντας «ότι εάν δεν ψηφίσετε είναι σαν να απομακρύνεστε από τη θέση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, αλλά και του Κώστα Καραμανλή, για διαμόρφωση».

Η απάντηση της Σπυράκη ήταν αυτό που λέμε… to the point. Μιας άλλης ερώτησης όμως, όχι αυτής, διότι στο ερώτημα τι θα πράξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπροστά σε μία σύνθετη ονομασία, η ίδια υπογράμμισε πως «ο Κατρούγκαλος είναι ο εμπνευστής του νόμου που προσαρμόζει τις συντάξεις. Είναι ο ίδιος που είχε πει σε εσάς ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επέβαλε τελικά τις συντάξεις, σαν να μην ήξεραν τότε που διαπραγματεύονταν με τα πουκάμισα μέσα αλλά και με τα πουκάμισα έξω. Όλη αυτή η επιχειρηματολογία της κυβέρνησης δείχνει απλώς το μέγεθος της αναξιοπιστίας της. Και δυστυχώς αυτό το μέγεθος της αναξιοπιστίας θα το πληρώσει η Ελλάδα, διότι φαίνεται πως οι περιπέτειες της χώρας δεν θα τελειώσουν στις 20 Αυγούστου». 

https://soundcloud.com/altsantiri_gr/realfm-2018-05-14-09-43-59-09-45-21

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ