25-10-2020

«Κεραυνοί» του σαμαρικού antinews κατά Κυριάκου, Ντόρας, Μαρέβας για Χριστοφοράκο, Μαρινάκη

  • Στα… μανταλάκια η Ντόρα
  • Στο στόχαστρο και η Μαρέβα Μητσοτάκη
  • Το Fax της Μαρέβας στον Χριστοφοράκο για ψυγείο αξίας 500 ευρώ
  • Το γραφείο Μητσοτάκη σε ρόλο… ταξιδιωτικού πρακτορείου – Οι σουίτες για τον Χριστοφοράκο
  • Οι «χρυσές» χορηγίες της Siemens σε πρωτάθλημα ιππασίας που προέδρευε ο σύζυγος της Μπακογιάννη
  • Η συνάντηση που οργάνωσε ο Χριστοφοράκος με Μπακογιάννη και εκπροσώπους ορισμένων από τα μεγαλύτερα ΜΜΕ διεθνώς

Ανοιχτή επίθεση – ίσως την πιο σφοδρή μέχρι τώρα – κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, της συζύγου του και της Ντόρας Μπακογιάννη εξαπολύει η ιστοσελίδα antinews.gr, γνωστή για τη σαμαρικών πεποιθήσεων γραμμή της, ανάβοντας νέα «φωτιά» στο εσωτερικό της ΝΔ.

Κύριο χαρακτηριστικό της πολυμετωπικής επίθεσης, είναι το ότι η ιστοσελίδα βάζει στο «κάδρο» όλη την οικογένεια Μητσοτάκη, παραθέτοντας ντοκουμέντα για τις στενές σχέσεις των εν λόγω πολιτικών προσώπων με τον Mr. Siemens, Μιχάλη Χριστοφοράκο αλλά και τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη.

«Θέλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να αγιάσει, αλλά το –όχι και τόσο μακρινό- παρελθόν του δεν τον αφήνει. Προσπαθεί, βέβαια, να αποτινάξει από πάνω του τη ρετσινιά της «οικογενειοκρατίας», των «ελιτίστικων σαλονιών» που θεωρούν ότι το ελληνικό κράτος τους ανήκει «κληρονομικώ δικαίω», των σχέσεων με τη μιντιακή και την επιχειρηματική διαπλοκή, αλλά τα πρότυπα – βαρίδια της «Αγίας οικογένειας» τον κρατούν καθηλωμένο», αναφέρει μεταξύ άλλων το σχετικό δημοσίευμα με τίτλο «Ντόρα – Μαρέβα: Οι Μαρίες Αντουανέτες της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα «πλυντήρια» της Siemens».

Στα… μανταλάκια η Ντόρα

Ο σαμαρικών περγαμηνών ιστότοπος ξεκινά την επίθεση από την Ντόρα Μπακογιάννη και τις σχέσεις της με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, παραθέτοντας έγγραφο-ντοκουμέντο από την επίσκεψή της στη Νέα Υόρκη  τον Οκτώβριο του 2006, όπου στην αποστολή της είχε εντάξει τον επιχειρηματία με την ιδιότητα του συμβούλου της.

Στο στόχαστρο και η Μαρέβα Μητσοτάκη

Επόμενη στη «σειρά» είναι η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα, την οποία το δημοσίευμα χαρακτηρίζει ως «Μαρία Αντουανέτα» και την «καρφώνει» για τις σχέσεις της με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο: «Άλλωστε, μόλις προ ετών, για να αποκτήσει ένα ψυγείο, επέλεγε να τηλεφωνήσει στον πρόεδρο της Siemens, Μιχάλη Χριστοφοράκο, λες και αυτός ήταν κανένας μαγαζάτορας της γειτονιάς που πουλούσε πλυντήρια και ψυγεία, και όχι ο άνθρωπός που εκπροσωπούσε τον γερμανικό κολοσσό στην Ελλάδα και είχε μιζώσει τη μισή Βουλή και τον κρατικό μηχανισμό. ‘Η, την ίδια περίοδο, τηλεφωνούσε στο γραφείο του Μ.Χριστοφοράκου, προκειμένου να ενημερώσει ότι κάποια γνωστή της, στη συνέχεια, θα στείλει το βιογραφικό της για να εξεταστούν – δεόντως – τα προσόντα της», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα.

Το Fax της Μαρέβας στον Χριστοφοράκο για ψυγείο αξίας 500 ευρώ

Στη συνέχεια, το δημοσίευμα παρουσιάζει ντοκουμέντα για την αγορά ενός ψυγείου για «κάποιον γνωστό της κ. Μαρέβα»:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  Ο Χαρδαλιάς και η... καθόλου διακριτική άφιξη στις Σέρρες (video)

«Ένα από αυτά είναι το Fax που έστειλε στις 29 Νοεμβρίου 2004, η κ.Μαρέβα στο γραφείο του Μ.Χριστοφοράκου, και ειδικότερα προς την γραμματέα του τότε πανίσχυρου επικεφαλής της Siemens Hellas, κ.Τσακάλου, για ένα ψυγείο, αξίας 500 ευρώ. Στα γνωστά ως «αρχεία Τσακάλου», λοιπόν, που έχουν περιέλθει εδώ και χρόνια στην ελληνική Βουλή, υπάρχει το Fax στο οποίο γράφονται τα εξής: «Αγορά ψυγείου» για κάποιον γνωστό της κ.Μαρέβα (αναφέρεται το όνομά του), το ποσόν των 504 ευρώ, και μια απόδειξη πληρωμής προς την εταιρεία (θυγατρική της Siemens) που παράγει τα ψυγεία στην Ελλάδα. Το Fax, όπως φαίνεται, εστάλη από το παράρτημα της Deutsche Bank στην Ελλάδα. Προ μηνών, πάντως, με αφορμή τις αποκαλύψεις των Paradise Papers, έγινε γνωστό ότι μέτοχοι στην offshore της κ.Μαρέβα, Eternia Capital Management (καταγράφεται στα μητρώα των Νήσων Κέιμαν στις 30 -3 – 2010), ήταν η ίδια, καθώς και ένας παλιός συνεργάτης της, από την εποχή που εργάζονταν στην Deutsche Bank».

Ντόρα - Μαρέβα: Οι Μαρίες Αντουανέτες της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα «πλυντήρια» της Siemens 287632 photo

«[…] Η έτερη πέτρα του σκανδάλου Siemens, το άλλοτε στέλεχος της εταιρείας, Χρήστος Καραβέλας, την κοπάνησε κι’ αυτός, μιμούμενος τον Χριστοφοράκο, ενώ είχαν πέσει σήματα συναγερμού στο υπουργείο Εξωτερικών, όταν επικεφαλής ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη, ε, περί απλής συμπτώσεως πρόκειται!», σημειώνεται σε άλλο σημείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  Βουλευτής της ΝΔ ομολογεί: Να είμαστε ειλικρινείς, δεν υπάρχει προστασία α' κατοικίας

Το γραφείο Μητσοτάκη σε ρόλο… ταξιδιωτικού πρακτορείου – Οι σουίτες για τον Χριστοφοράκο

Στη συνέχεια του δημοσιεύματος, ο αρθρογράφος παραθέτει έγγραφο στο οποίο το γραφείο Μητσοτάκη φέρεται ζητά από τον Χριστοφοράκο να επιλέξει δωμάτιο (σουίτα) για τον άλλοτε ισχυρό άνδρα της Siemens «20 λεπτά από το σπίτι του προέδρου».

Οι «χρυσές» χορηγίες της Siemens σε πρωτάθλημα ιππασίας που προέδρευε ο σύζυγος της Μπακογιάννη

Τις σχέσεις της «Αγίας Οικογένειας» με τη Siemens επιβεβαιώνει ένα ακόμα ντοκουμέντο που παρουσιάζει το σαμαρικό antinews, για τις χορηγίες της Siemens σε πρωτάθλημα ιππασίας, όπου προέδρευε ο σύζυγος της κ. Μπακογιάννη. «Είναι προφανές ότι η Siemens εξέφραζε τα φίλαθλα αισθήματά της, και ενδιαφερόταν ιδιαίτερα για την ανάπτυξη του αθλήματος της «Ιππασίας» στην Ελλάδα», σχολιάζει σκωπτικά η ιστοσελίδα.

Ντόρα - Μαρέβα: Οι Μαρίες Αντουανέτες της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα «πλυντήρια» της Siemens 287635 photo

Η συνάντηση που οργάνωσε ο Χριστοφοράκος με Μπακογιάννη και εκπροσώπους ορισμένων από τα μεγαλύτερα ΜΜΕ διεθνώς

Παράλληλα, το δημοσίευμα παρουσιάζει ένα ακόμη ντοκουμέντο που αφορά σε συνάντηση που έγινε στις 11 – 2 – 2004, την οποία φέρεται να διοργάνωσε ο κ. Χριστοφοράκος για την κ. Μπακογιάννη, με την παρουσία εκπροσώπων δημοσιογραφικών κολοσσών«[…] Στις 11 – 2 – 2004, οπότε ο Μ.Χριστοφοράκος διοργάνωσε συνάντηση της κ.Μπακογιάννη με τους εκπροσώπους ορισμένων από τα μεγαλύτερα ΜΜΕ διεθνώς. Μεταξύ αυτών, διακρίνεται και η δημοσιογράφος των Financial Times, Κέριν Χόουπ, η οποία είναι αμφίβολο αν τα τελευταία χρόνια, και ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στην προκρούστειο κλίνη του μνημονίου, έχει γράψει μια καλή κουβέντα για τη χώρα μας».

Ντόρα - Μαρέβα: Οι Μαρίες Αντουανέτες της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα «πλυντήρια» της Siemens 287636 photo