28-10-2020

«Άρχισαν τα όργανα» στο ΠΑΣΟΚ: Κωνσταντινόπουλος κατά Βενιζέλου

Δεν του άρεσε και πολύ του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου η θέση του Ευάγγελου Βενιζέλου σχετικά με την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια και είπε να το δείξει με ένα του tweet.

Η θετική ανταπόκριση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη διάταξη που προωθεί η κυβέρνηση αποτελεί για τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης «αναίρεση της πολιτικής θέσης», καθώς «το χειρότερο είναι Κυριακή να «χτίζεις» στην Καθημερινή και Πέμπτη να «γκρεμίζεις» στη Βουλή».

Βέβαια τα δύο ζητήματα που προκύπτουν είναι τα εξής: Αρχικά ότι η στάση Βενιζέλου ηχεί… χαρμόσυνα στα αυτιά των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που δεν μπορεί να αντέξει όπως φαίνεται ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και δεύτερον ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει ούτως ή άλλως ταχθεί θετικά επί της αρχής στη διάταξη αυτή, όπως φάνηκε από τη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής, κάτι που βγάζει «φάουλ» τον Κωνσταντινόπουλο.

Σε κάθε περίπτωση οι τριγμοί που υπάρχουν εδώ και καιρό στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ και κατ’ επέκταση στο Κίνημα Αλλαγής -και αφορούν και το αίτημα της Φώφης Γεννηματά για πρόωρες εκλογές– αναμένεται να ενταθούν, όσο πλησιάζει η ώρα της ψήφισης της διάταξης που δίνει το δικαίωμα της αναδοχής παιδιών και στα ομόφυλα ζευγάρια.