14-05-2021

Διαδικτυακή επίθεση στον Μπακογιάννη για post του για τον θάνατο του «Καπετάν Ερμή»

Ο Κώστας Μπακογιάννης εξέφρασε δημόσια τη λύπη του για τον θάνατο του Βασίλη Πριοβόλου, γνωστού και ως «Καπετάν Ερμή», ο οποίος υπήρξε αντιστασιακός, καπετάνιος του ΕΛΑΣ κατά την Κατοχή και αργότερα του ΔΣΕ κατά τον εμφύλιο πόλεμο, διατελώντας υπασπιστής του Άρη Βελουχιώτη.

Αυτό δεν άρεσε σε αρκετούς χρήστες στο facebook, οι οποίοι του επιτέθηκαν με σκληρές εκφράσεις, από κάτω, στα σχόλια, κατηγορώντας τον ως… φιλοκομμουνιστή.

Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας απάντησε, με νεότερη ανάρτησή του, με το παρακάτω κείμενο: «Λοιπόν, επειδή φαίνεται πως προκάλεσα έναν μικρό χαμό (ξανά!). Η ιστορία μπορεί να μην ξαναγράφεται, αλλά θεραπεύεται. Θυμίζω πως το ΚΚΕ νομιμοποιήθηκε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή το 74 και η Εθνική Συμφιλίωση έγινε πράξη από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη το 89. Αρνούμαι λοιπόν να σκιαμαχώ για το τι έγινε πριν 20, πριν 40, ή πριν 60 χρόνια. Να ‘μαστε καλά, πεδία αντιπαράθεσης και σύγκρουσης θα υπάρχουν πάντοτε. Διαλέχτε αν θέλετε να αφορούν το χτες ή το αύριο. Α! Και επειδή δεν ξέρω κανένα να γεννιέται και να κουβαλάει μίσος, διάλειμμα μισού λεπτού να σκεφτούμε τι θέλουμε να κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας. Αυτά. Βαράτε ελεύθερα τώρα».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ