29-10-2020

Κεντρώο… ξέπλυμα της Χρυσής Αυγής (video)

Ένα απρόσμενο και εντυπωσιακά απροκάλυπτο «ξέπλυμα» επιφύλαξε στη Χρυσή Αυγή ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Μάριος Γεωργιάδης, εκμεταλλευόμενος μάλιστα τον ρόλο του ως αντιπροέδρου της Βουλής.

Το σκηνικό διαδραματίστηκε χθες, Πέμπτη, όταν ο βουλευτής της ΕΚ προήδρευε κατά τη διάρκεια της συζήτησης νομοσχεδίου για την «παραγωγή τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης» και ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης ήταν στο βήμα.

Σε κάποιο σημείο της ομιλίας του χρησιμοποίησε την έκφραση «εγκληματική Χρυσή Αυγή», έκφραση η οποία αν και ακριβής -ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά- δεν… άρεσε στον Μάριο Γεωργιάδη, ο οποίος ζήτησε να διαγραφεί από τα πρακτικά, καθώς «δεν αρμόζουν τέτοιοι χαρακτηρισμοί».

Οι διαμαρτυρίες του βουλευτή του ΚΚΕ ήταν βεβαίως και ευλόγως έντονες, κάτι που δεν πτόησε τον Γεωργιάδη, που συνεχίζοντας το έργο του «ξεπλύματος» της ναζιστικής οργάνωσης, επέμεινε και τελικά η φράση δεν καταγράφηκε στα πρακτικά.

Μάλλον ο ίδιος, όσο και ο επικεφαλής του κόμματος, Βασίλης Λεβέντης, είναι φαν της θεωρίας περί μιας… πιο σοβαρής Χρυσής Αυγής, και έχουν βαλθεί να την υπηρετήσουν στον δρόμο αυτό της «σοβαρότητας».