14-04-2021

«Ναι» και στην ψυχαγωγική χρήση της κάνναβης, λέει ο Θεοδωράκης (εικόνες)

Ένα πιο τολμηρό βήμα και συζήτηση χωρίς ταμπού ζητά ο επικεφαλής του Ποταμιού

Υπέρ της φαρμακευτικής, αλλά και της ψυχαγωγικής χρήσης της κάνναβης τάσσεται ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος με μια μακροσκελή του ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Facebook, εξηγεί τον λόγο που ο Γρηγόρης Ψαριανός ζήτησε να κληθεί ο Γιώργος Παπανδρέου στην επιτροπή όπου συζητείται το σχετικό νομοσχέδιο, υπογραμμίζοντας πως «η Ελλάδα έχει ανάγκη από την συμμαχία των προοδευτικών, των ενημερωμένων, των τολμηρών».

Δείτε επίσης: Ψαριανός καλεί Παπανδρέου στη Βουλή ένεκα κάνναβης

«Η καλλιέργεια κάνναβης στην Ελλάδα διεκόπη στις αρχές του 20ου αιώνα έπειτα από πιέσεις της βρετανικής διπλωματίας. Αν οι Έλληνες δεν σταματούσαν την εξαγωγή χασίς, οι Βρετανοί δεν θα αγόραζαν πλέον ελληνική σταφίδα», αναφέρει ο κ. Θεοδωράκης, προσθέτοντας πως σήμερα είμαστε μπροστά στον αντίστροφο δρόμο.

Δείτε επίσης: Σε επεξεργασία το ν/σ για την παραγωγή φαρμακευτικής κάνναβης – Οι θέσεις κυβέρνησης, κομμάτων

Στη σχετική ανάρτηση ο επικεφαλής του Ποταμιού επισημαίνει πως το κόμμα του θα υπερασπιστεί τη φαρμακευτική χρήση κάνναβης, ενώ συμπληρώνει πως θα έπρεπε να γίνει ένα πιο τολμηρό βήμα και να συζητήσουμε χωρίς ταμπού και για την ψυχαγωγική της χρήση από τους ενήλικες.

Η ανάρτηση Θεοδωράκη:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ