17-04-2021

Καβγάς Παπαγγελόπουλου – Γεωργιάδη για τον φάκελο της δικογραφίας

«Είστε αγενέστατος και δεν έχετε το αναγκαίο ήθος μέσα στο Κοινοβούλιο»

Η συνεδρίαση στην Ολομέλεια της Βουλής για τη Novartis ξεκίνησε σε υψηλότατους τόνους. Και αυτοί διατηρούνται στη διάρκεια της συνεδρίασης, καθώς μία ακόμα αντιπαράθεση, ανάμεσα στον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και τον Άδωνη Γεωργιάδη, «άναψε τα αίματα».

Δείτε επίσης: «Επί Σαμαρά κατακρεουργήθηκε το τεκμήριο της αθωότητας», καταγγέλλει ο Παπαγγελόπουλος

Ο κ. Παπαγγελόπουλος αναφέρθηκε και στις συνομιλίες που φέρεται να είχε με δικαστικούς λειτουργούς ο κ. Αθανασίου την εποχή που ήταν υπουργός Δικαιοσύνης και οδηγούνταν σε απολογία στελέχη της Χρυσής Αυγής και προανήγγειλε ότι ο ίδιος θα ζητήσει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του, όταν έρθει στη Βουλή η μήνυση σε βάρος του, διότι σε καμία συνομιλία του δεν υπάρχει παράνομη πράξη.

Δείτε επίσης: LIVE: Στη Βουλή το σκάνδαλο Novartis – Ενστάσεις «με το καλημέρα» από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

«Πράγματι, ευρισκόμενος τότε ως υπουργός Δικαιοσύνης στις Βρυξέλλες για συνέδριο υπουργών Δικαιοσύνης, έμαθα εδώ τα επεισόδια στην Ευελπίδων για την απολογία των κατηγορουμένων από τη Χρυσή Αυγή. Πήρα την προϊσταμένη του Πρωτοδικείου να δω τι γίνεται, για να ενημερωθώ τι φασαρίες έγιναν. Ουδέποτε παρενέβην να μιλήσω με τους ανακριτές. Και μάλιστα είπα να ανοίξουν και οι τηλεφωνικές μου συνδιαλέξεις και αν βρεθεί ένα τηλεφώνημά μου προς τους ανακριτές του Πρωτοδικείου και τους εφέτες ανακριτές, εγώ θα υπέβαλα την παραίτησή μου και από βουλευτής, όχι μόνο από υπουργός» υποστήριξε ο κ. Αθανασίου και κάλεσε τον κ. Παπαγγελόπουλο να ανοίξει μόνος του τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις του με την κ. Τουλουπάκη και «θα δει ότι εδώ και δύο μήνες, τρεις μήνες, μιλάει συνέχεια και από τα κινητά του και από αυτά…».

Η παρέμβαση του κ. Αθανασίου προκάλεσε αντιδράσεις από τα έδρανα της κυβερνητικής πλειοψηφίας: «Δεν τους παρακολουθούσε κανείς… Μη σας ενοχλεί… αυτή είναι η πραγματικότητα… Δεν τους παρακολουθούσε κανείς… τους άκουγαν… Και οι γραμματείς του Πρωτοδικείου…».

Τον λόγο έλαβε και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος κάλεσε τον αναπληρωτή υπουργό να εξηγήσει ποιος νόμος καλύπτει τη δυνατότητά του να λάβει τυπική ενημέρωση του φακέλου.

«Επειδή δεν μπορείτε να πάρετε τυπική ενημέρωση του φακέλου, και το ξέρετε ότι απαγορεύεται να ανοίξετε τον φάκελο, αυτό που κάνατε ήταν άτυπο. Γι’ αυτό λέω ότι η παρανομία και παραβίαση του Συντάγματος έγκειται ακριβώς σε αυτό. Ότι την ίδια μέρα ο κ. Παπαγγελόπουλος, με δική του δήλωση, με μερική ενημέρωση, άτυπη θα έλεγα εγώ, ανέφερε τι έλεγε ο φάκελος και την άλλη μέρα ο κ. Κοντονής έκανε και το αμίμητο στην ΕΡΤ. Πριν φτάσει ο φάκελος στη Βουλή ανέλυε την κατάθεση εναντίον μου. Αν αυτό δεν είναι παραβίαση του Συντάγματος, τι είναι;» διερωτήθη ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «Κύριε αναπληρωτή υπουργέ, γιατί φοβηθήκατε να ανοίξετε τα τηλέφωνά σας; Μήπως γιατί μιλάγατε με την κ. Τουλουπάκη 25 φορές την ημέρα; Θα ανοίξουμε τα τηλέφωνά σας κύριε υπουργέ. Και αν δεν φοβάστε και είναι συκοφαντία, ανοίξτε τα μόνος σας. Αλλά αν τα ανοίξετε θα πάτε φυλακή. Γι’ αυτό σκύβετε το κεφάλι. Αλλά θα έρθει και αυτή η ώρα».

Δείτε επίσης: Ενστάσεις Δένδια για τη διαδικασία της Προανακριτικής: Να αποφασίσει η Ολομέλεια για μία κάλπη

«Δεν πρόκειται να ακολουθήσω τον κ. Γεωργιάδη σε ένα σόου εντυπώσεων. Ο ελληνικός λαός καταλαβαίνει. Και δεν φοβάμαι τίποτα» είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος και υπό τις διακοπές του Α. Γεωργιάδη συνέχισε: «Κατ’ αρχήν να μου μιλάτε στον πληθυντικό διότι εκπροσωπείτε μία μεγάλη παράταξη με ήθος. Είστε αγενέστατος και δεν έχετε το αναγκαίο ήθος μέσα στο Κοινοβούλιο. Επιδίδεστε σε επικοινωνιακό σόου και συνεχίζετε να απειλείτε. Δεν φοβάμαι τίποτα. Μάλιστα προαναγγέλλω πως όταν έρθει η δικογραφία στη Βουλή για τη μήνυση σε βάρος μου, εγώ θα εισηγηθώ και θα προτείνω να γίνει προανακριτική επιτροπή, να ανοίξουν τα τηλέφωνα και να ανοίξουν και άλλα τηλέφωνα. Διότι κανένα τηλεφώνημα μου δεν έχει παράνομη πράξη. Αυτά τα σόου δείχνουν πανικό».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ