23-02-2021

«Αντρικές» προτροπές στον Κυρανάκη για χαστούκια στη Σβίγκου (εικόνα)

Στη Νέα Δημοκρατία παράγονται περισσότεροι σεξιστές απ' όσους μπορεί να καταναλώσει το κόμμα

Είναι αλήθεια ότι στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας δεν φημίζονται για τα φεμινιστικά τους φρονήματα, ενίοτε και για τα δημοκρατικά.

Στα πολλά παραδείγματα «γαλάζιων» στελεχών που περιλαμβάνουν σεξιστικό, ρατσιστικό, ξενοφοβικό λόγο, έρχεται να προστεθεί ένα ακόμα, που αναδεικνύει το πώς αντιλαμβάνονται μέλη του κόμματος τον ρόλο της γυναίκας.

Το «χαστούκι» που έπρεπε να «σκάσει στην πατσαβούρα δίπλα του» ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, όπως εκφράστηκε από το μέλος της παράταξης ΔΑΠ Μηχανικών του ΤΕΕ, Βαγγέλη Γυφτοδήμο, είναι η προτροπή που ακούστηκε με αφορμή την παρουσία στον ΣΚΑΪ του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σε κοινό πάνελ με την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου.

Η τελευταία, ανέδειξε το θέμα μέσω του Facebook της, γράφοντας πως δεν έχει «καμία έκπληξη που γράφονται και λέγονται κατά κόρον τα ίδια και χειρότερα ενάντια σε γυναίκες που φυσικά δεν ανήκουν μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ».

Υ.Γ. Αναμένονται οι απαραίτητες… συστάσεις, καταδίκες και συγγνώμες από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προκειμένου να προχωρήσει με δόξα και τιμή στο επόμενο περιστατικό που θα αποδεικνύει πως οι σκοταδιστικές, υποτιμητικές και βαθιά σεξιστικές νοοτροπίες χρειάζονται κάτι περισσότερο από μια απλή καταδίκη και ενδεχομένως μία διαγραφή. 

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ