16-05-2021

«Φλερτάρει» με τη διάσπαση η ΝΔ, με «φόντο» το Σκοπιανό

Θα επαναληφθεί η «γαλάζια» Ιστορία;

Κάθε άλλο παρά έτοιμη φαίνεται πως έχει βρει τη ΝΔ το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, το οποίο φέρνει ξανά στην επιφάνεια τα προβλήματα ομοιογένειας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και τις παλιές «πληγές» που την είχαν οδηγήσει σε διάσπαση. Μάλιστα, δεν είναι λίγα τα στελέχη που δεν αποκλείουν μια επανάληψη της «γαλάζιας» Ιστορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, υπάρχει εισήγηση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ξεκινήσει σειρά συναντήσεων με όλους τους βουλευτές της ΝΔ, προκειμένου να διακρίνει τις προθέσεις τους σχετικά με το Σκοπιανό.

Άλλωστε δεν είναι τυχαία η προσπάθεια της ηγετικής γραμμής της ΝΔ να κερδίσει χρόνο, στρέφοντας παράλληλα τη συζήτηση στο αν υπάρχει ενιαία γραμμή στο κυβερνητικό στρατόπεδο, παρά το γεγονός ότι στην πρόσφατη σύσκεψη Τσίπρα – Καμμένου – Κοτζιά στο Μαξίμου, διαπιστώθηκε κλίμα σύμπνοιας.

Δείτε επίσης: Κοινή γραμμή στο Σκοπιανό – «Πάμε για σύνθετη ονομασία» (video)

Στην Πειραιώς, ωστόσο, κανείς ακόμη δεν είναι σίγουρος για το αν το κόμμα βγει αλώβητο από την ιστορία αυτή. Δεν θα πρέπει να παραληφθεί πως προβεβλημένα στελέχη του κόμματος, όπως ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, αλλά και ο Μάκης Βορίδης, στο παρελθόν έχουν εκφράσει εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις από αυτές της ΝΔ σχετικά με το Σκοπιανό.

Δείτε επίσης: Κατά του όρου «Μακεδονία» για τα Σκόπια ο Άδωνις Γεωργιάδης (video)

Στην εξίσωση προστίθενται ο Αντώνης Σαμαράς και οι βουλευτές που βρίσκονται υπό την επιρροή του, κάτι που αποδεικνύει πως η διαχείριση του ζητήματος στο εσωτερικό της ΝΔ, μόνο εύκολη υπόθεση δεν είναι. Άλλωστε, διάσπαση για το ζήτημα του Σκοπιανού σημειώθηκε ξανά στο παρελθόν της ΝΔ, κάτι που δεν αποκλείει να συμβεί ξανά στο μέλλον…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ