18-05-2021

Υψηλό επίπεδο πολιτικής: Εγκλεισμός του Κατρούγκαλου σε ψυχιατρείο

Η ψυχιατρικοποίηση της πολιτικής

Το πολύ… ανεβασμένο επίπεδο πολιτικού ήθους του επέδειξε για ακόμα μία φορά ο Ιάσων Φωτήλας, μιλώντας με απόλυτα πολιτικά επιχειρήματα.

Θέλοντας να κάνει και το «κομμάτι» του, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας -και πρώην Ποτάμι- χρησιμοποίησε αρκετά «πιασάρικη» γλώσσα για να σχολιάσει τα όσα δήλωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος σε συνέντευξή του σχετικά με τα πιο αξέχαστα Χριστούγεννά του, κάνοντας λόγο για «ανισόρροπο και παράφρονα».

«Αν υπάρχει κάποιος εισαγγελέας να διατάξει τον εγκλεισμό του σε κάποιο ψυχιατρείο. Ο άνθρωπος είναι ανισόρροπος, είναι παράφρων. Εγώ δηλαδή στη Βουλή θα κρατάω μία απόσταση ασφαλείας» είπε ο Ιάσων Φωτήλας, σίγουρα περήφανος για τον εαυτό του και το επίπεδο πολιτικών επιχειρημάτων που χρησιμοποίησε.

https://vimeo.com/248852933

Για την ιστορία, η -μάλλον διαστρεβλωμένη- δήλωση του Γιώργου Κατρούγκαλου, ήταν η εξής: «Θυμάμαι πολλά ευχάριστα από τις γιορτές. Όλες αυτές οι αναμνήσεις έχουν οικογενειακό χαρακτήρα. Και θεωρώ ότι τα εν οίκω δεν πρέπει να είναι εν δήμω. Γι’ αυτό θα πω ποια ήταν τα πιο έντονα Χριστούγεννα. Ήταν εκείνα του 2015. Όπου εγώ και οι συνεργάτες μου, λίγο μετά από τα κάλαντα, πήγαμε στο υπουργείο για να ολοκληρώσουμε το νομοσχέδιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης. Ο στόχος μας ήταν ένας νόμος γραμμένος στην Ελλάδα από Έλληνες που να προωθεί μια μεταρρύθμιση την οποία έχει ανάγκη ο τόπος. Ήταν αναμφίβολα μια δύσκολη δουλειά. Θυμάμαι να μένουμε στο υπουργείο μέχρι πολύ αργά, τον πρωθυπουργό να τηλεφωνεί και για ευχές αλλά και για ενημερωθεί για το πού βρισκόμασταν σχετικά με τη συγγραφή του νόμου. Ήταν πολύ διαφορετικά αυτά τα Χριστούγεννα. Και επομένως αξέχαστα».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ