17-05-2021

«Ταγίπ πάρε το χαμπάρι. Μην πυροβολείς τα πόδια σου»

Οι αιχμές και οι προειδοποιήσεις στον Σουλτάνο

Κάθε άλλο παρά του χαρίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας του Ερντογάν, όπως δημοσιεύει σήμερα η Realnews, που κυκλοφορεί με τίτλο: Η «απειλή» Τσίπρα σε Ερντογάν.

Σύμφωνα με το ρεπορταζ ο ‘Ελληνας πρωθυπουργός ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός και απόλυτος απέναντι στον Σουλτάνο και μάλιστα, πάντα σύμφωνα με την Real News χρησιμοποίησε φράσεις που δεν άφηναν και πολλά περιθώρια όσον αφορά τις ελληνικές θέσεις.

«Ή θα έχουμε πρόοδο στα ελληνοτουρκικά εντός του 2018 ή χάνεις τον τελευταίο σου υποστηρικτή στην Ε.Ε.»

 «Ταγίπ πάρε το χαμπάρι. Μόνο εμάς έχεις σύμμαχο στην  Ευρώπη. Μην πυροβολείς τα πόδια σου».

Ηταν ο φράσεις που φέρεται πως άκουσε ο Ερντογάν στο παρασκήνιο της συνάντησης.

Μάλιστα, οι παραπάνω πληροφορίες φέρουν τον Έλληνα πρωθυπουργό να έθεσε τον Ερντογάν ενώπιον όλων των ζητημάτων καλώντας τον να μιλήσουν καθαρά και ανοιχτά για τα πάντα. Με το σαφές μήνυμα του πρωθυπουργού πως εάν δεν υπάρξει πρόοδος στα ελληνοτουρκικά μέσα στο 2018, τότε η Αγκυρα θα πρέπει να ξέρει ότι ρισκάρει να χάσει και τον τελευταίο της υποστηρικτή στην Ε.Ε., δηλαδή την ελληνική κυβέρνηση. «Ταγίπ πυροβολείς τα πόδια σου», φέρεται να ήταν η χαρακτηριστική φράση του Αλέξη Τσίπρα.

Μάλιστα, πάντα σύμφωνα με την εφημερίδα, η ανοιχτή αυτή συζήτηση έπαιξε τον δικό της ρόλο και στο κατέβασμα των τόνων από την πλευρά του Τούρκου προέδρου στην κοινή συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε στο Μαξίμου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ