13-05-2021

Το διπλωματικό επεισόδιο που δεν ήταν και τόσο επεισόδιο (video)

Το πάνε καλά εκεί στον όμιλο: Μία βγάζουν πλειστηριασμό του 2012 και τον πουλάνε σαν τωρινό, τώρα φτιάχνουν επεισόδιο από το τίποτα

Από το μεσημέρι της Παρασκευής άρχισε να κυκλοφορεί μία είδηση στα ΜΜΕ σχετικά με μίνι διπλωματικό επεισόδιο στη Θράκη, ανάμεσα στον Ταγίπ Ερντογάν και τον Γιάννη Αμανατίδη.

Το ρεπορτάζ της «Καθημερινής» που αναπαρήχθη από σωρεία ΜΜΕ ανέφερε ένα εξαιρετικά ευφάνταστο σενάριο, το οποίο ήθελε τον τούρκο Πρόεδρο να ζητά ένα μικρόφωνο για να μιλήσει στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί σε Μειονοτικό σχολείο της Κομοτηνής, στο πλαίσιο της δεύτερης μέρας της επίσκεψής του στη χώρα μας και επειδή δεν του το έδωσαν, ένα μικρό κοριτσάκι έβαλε τα κλάματα (!).

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε -και αναπαρήχθη αυτολεξεί- ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδης -που τον συνόδευε- του είπε χαρακτηριστικά: «Άλλα έχουμε συμφωνήσει κ. Πρόεδρε».

«Ο Ερντογάν αντέδρασε και στη συνέχεια κατέβηκε σε αίθουσα του σχολείου όπου ανέφερε σε μια μαθήτρια ότι ζήτησε μικρόφωνο και δεν του το έδωσαν, με αποτέλεσμα – σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η κοπέλα να βάλει τα κλάματα. Στη συνέχεια ο τούρκος Πρόεδρος συνομίλησε και με άλλους μαθητές», αναφέρθηκε στο «ρεπορτάζ».

Δείτε επίσης: «Fake news» τελικά τα περί διπλωματικού επεισοδίου στη Θράκη

Και μπορεί η άμεση διάψευση του Μαξίμου να μην τους κάλυψε, εκεί στον όμιλο του ΣΚΑΪ χρειαζόταν και «αποκλειστικό» πλάνο, το οποίο έφερε στη δημοσιότητα ο σταθμός.

Βλέποντας όμως κανείς το βίντεο, μάλλον αντιμετωπίζει ένα κάποιο πρόβλημα στο να αντιληφθεί πότε, πού και πώς ακριβώς δημιουργήθηκε το υποτιθέμενο επεισόδιο, αφού η συνομιλία του Γιάννη Αμανατίδη με τον Ταγίπ Ερντογάν δεν είχε το παραμικρό από ένταση, διαφωνία, σύγκρουση.

Η μόνη ένταση, διαφωνία και σύγκρουση στο εν λόγω βίντεο, έρχεται από τον άνθρωπο που έκανε το σπικάζ, και σύμφωνα με τον οποίο οι δύο άντρες μόνο που δεν πιάστηκαν στα χέρια. Άλλο που δεν το βλέπουμε αυτό. Λεπτομέρεια.

Επίσης, πού είναι οι Κλουζώ του ΣΚΑΪ να πάνε να τραβήξουν πλάνα από το κοριτσάκι που έκλαψε όταν έμαθε ότι δεν άφησαν τον Ερντογάν να μιλήσει; Μισές δουλειές πια;

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ