18-09-2020

Ο Παπαδημούλης για την ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

 

Έκκληση στα κράτη-μέλη της Ε.Ε. «να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την επικύρωση και εφαρμογή της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης, να διαθέσουν επαρκείς οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους για την πρόληψη και την καταπολέμηση όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών και να εργαστούν για τη θέσπιση καλύτερων μηχανισμών πρόληψης», απηύθυνε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου σημειώνει ότι η βία κατά των γυναικών παραμένει μεταξύ των σοβαρότερων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες καθημερινά, επισημαίνοντας ότι σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ΠΟΥ, μια στις τρεις γυναίκες παγκοσμίως έχουν βιώσει τη βία στη ζωή τους.

«Ως αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου που κατέχει το χαρτοφυλάκιο ισότητας και διαφορετικότητας, ρόλος μου είναι να συνεχίσω να κατευθύνω τις πολιτικές του Κοινοβουλίου στον τομέα αυτό», αναφέρει ο Δημ. Παπαδημούλης και δεσμεύεται να συνεχίσει «τις προσπάθειες ώστε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να καταπολεμήσει όλες τις μορφές βίας κατά των γυναικών σε όλα τα επίπεδα».

ΣΧΟΛΙΑ

Tο altsantiri.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.