13-04-2021

«Έχουμε ηχητικό ντοκουμέντο με παζάρια γραφείου Άδωνη – ΚΕΕΛΠΝΟ»

Παζάρια για προσλήψεις, βαλίτσες με μαύρο χρήμα...

Παζάρια για προσλήψεις, βαλίτσες με μαύρο χρήμα, ρεμούλες, είναι μόνο μερικές από τις μέχρι τώρα διαπιστώσεις σχετικά με τη διερεύνηση των σκανδάλων στον χώρο της Υγείας, όπως τουλάχιστον προκύπτει από σημερινή συνέντευξη «Στο Κόκκινο» του μέλους της αρμόδιας Εξεταστικής Επιτροπής, Σπύρου Λάππα.

«Ο κ. Πολάκης κατέθεσε ηχογραφημένο ντοκουμέντο με συνομιλίες μεταξύ του κ. Παπαδημητρίου, ως διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ, με τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του κ. Άδωνι Γεωργιάδη, κ. Γιάννη Θεοδωράτο», δήλωσε μεταξύ άλλων το μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής.

Δείτε επίσης: Βίαιη προσαγωγή του πρ. γενικού διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ αποφάσισε η Εξεταστική για την Υγεία

«Διαπραγματεύονταν ποιος υπουργός θα προσλάβει, πόσους και ποιους, στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Ομολογεί μάλιστα ο κ. Παπαδημητρίου ότι πρέπει να γίνουν οι προσλήψεις γιατί έρχονται εκλογές και άλλα φοβερά, για βαλίτσες με μαύρο χρήμα κτλ», συνέχισε ο κ. Λάππας, «έχει κατατεθεί στη Βουλή, είναι στην ποινική δικογραφία που υπάρχει και ερευνά η Επιτροπή», όπως είπε. Το περιεχόμενο των συνομιλιών έχει αποτυπωθεί σε έγγραφο και τελικά θα κοινοποιηθεί από την Επιτροπή, σημείωσε σε άλλο σημείο.

«Αν στις προηγούμενες Επιτροπές όπως για τα δάνεια των κομμάτων υπήρχε μία έκπληξη, εδώ θα σηκωθεί η τρίχα της κεφαλής. Μιλάμε για απίστευτο πάρτι, απίστευτη ρεμούλα, σήψη του πολιτικού συστήματος και επιτομή της πελατειακής αντίληψης. Υπάρχουν άπειρες περιπτώσεις και κεφάλαια που αφορούν μόνο το ΚΕΕΛΠΝΟ, ήδη τελείωσε η έρευνά μας για το Ερρίκος Ντυνάν, το ίδιο κι εκεί, έπεται η έρευνα στο φάρμακο, όπου μιλάμε για εκατοντάδες εκατομμύρια μαύρο χρήμα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λάππας.

«Αν δεν έρθει οικεία βουλήσει, θα έρθει σιδηροδέσμιος»

Μετά από δικαιολογίες, κόλπα και υπεκφυγές, μία γραμμή Μαζινό απέναντι στην Επιτροπή, τελικά διατάξαμε τη βίαια προσαγωγή του πρ. γενικού διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ Θ. Παπαδημητρίου για την επόμενη Τρίτη το μεσημέρι, είπε ο κ. Λάππας. «Αν δεν έρθει οικεία βουλήσει, θα έρθει ‘σιδηροδέσμιος’», είπε χαρακτηριστικά. Θα καταθέσει έτσι στην Επιτροπή «ο κ. Παπαδημητρίου, που “διοικούσε” ως διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ από την ημέρα ίδρυσής του μέχρι πριν λίγο καιρό… επί 25 συναπτά χρόνια». Οι ερωτήσεις προς τον κ. Παπαδημητρίου «θα διατυπωθούν, θα τις ακούσει το Πανελλήνιο και αν θέλει, απαντάει», είπε σε άλλο σημείο.

Ο κ. Λάππας τόνισε ότι είναι αυτός που «υπογράφει όλες τις συμβάσεις, όλες τις προσλήψεις […] Το ΚΕΕΛΠΝΟ δαπανούσε 60 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο, από τακτική επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και 200 εκατ. δάνεια […] Αυτά τα 200 εκατ. ευρώ δάνεια για εκστρατείες ενημέρωσης του κοινού έχουν πάει σε φίλους, κουμπάρους, πολιτικά τζάκια και οικογένειες, αδερφού εγγόνια, ανήψια, θείους, παπούδες».

Αναφερόμενος στην κατάθεση της πρώην προέδρου του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ Τζένης Κρεμαστινού, ο κ. Λάππας είπε ότι «τα ουσιώδη δεν απαντήθηκαν… δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το πρόσωπο που ουσιαστικά διηύθυνε το ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν ο κ. Παπαδημητρίου, ο διευθυντής, 25 χρόνια. Ήξερε πρόσωπα, καταστάσεις, πράγματα, θέματα, προβλήματα».

Το ηχητικό απόσπασμα από τα όσα αποκάλυψε ο κ. Λάππας:

https://soundcloud.com/lakis-lazopoulos-141150928/djuky50hrfhe

Πηγή: stokokkino.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ