20-01-2021

Κούλογλου: Αρνούμαι να παρακαθίσω με ευρωβουλευτές της ΧΑ

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, αρνήθηκε πρόσκληση του προέδρου της κυπριακής Βουλής, να παρακαθίσει σε δείπνο με έλληνες και ελληνοκύπριους ευρωβουλευτές, επειδή είχε προσκαλέσει και ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής.

«Δυστυχώς, δεν μπορώ να αποδεχθώ την πρόσκλησή σας για το δείπνο που παραθέτετε στους έλληνες και ελληνοκύπριους ευρωβουλευτές.

Αντίθετα με την καθιερωμένη πρακτική των τελευταίων ετών, έχετε προσκαλέσει και τους ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής» αναφέρει ο Κούλογλου, στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Συλλούρη και υπενθυμίζει ότι οι νοσταλγοί της δικτατορίας ευθύνονται για την κυπριακή τραγωδία.

«Προκαλεί πάντως εντύπωση, ότι ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής προσκαλεί βουλευτές από το κόμμα των υμνητών και νοσταλγών της Απριλιανής δικτατορίας, η οποία ευθύνεται για τη προδοσία της Κύπρου και την κατοχή της από τα τουρκικά στρατεύματα» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Προσθέτει δε, ότι «το νεοναζιστικό μόρφωμα δικάζεται στην Ελλάδα με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης, μετά την άνανδρη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τις δολοφονικές επιθέσεις εναντίον Ελλήνων πολιτών και μεταναστών».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ